Sade ei haitannut, kun Trojans Women otti voiton Bouncersista

Julkaistu: 22.8.2022

Naisten Vaahteraliigan runkosarjan päättänyt Trojans–Bouncers ei noussut klassikko-otteluiden joukkoon, mutta tarjosi silti kelpo suorituksia sekä kaksi touchdownia ja kenttäpotkumaalin, joiden myötä Trojans kuittasi nimiinsä 17–0 (14–0) voiton Mikkeli Bouncersista.

Ottelulla ei ollut Trojansille merkitystä, sillä se oli jo varmistanut kakkossijan ja kotiedun välieräotteluun. Bouncers olisi voitolla voinut nousta kolmanneksi ja saada välierässä Wolverinesin sijaan vastustajakseen Trojansin. Molemmilla joukkueilla oli pientä vajausta rosterissa, mutta se ei välttämättä kentällä juurikaan näkynyt. 

Trojans tehokkaana maalla ja ilmassa

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja kumpikin joukkue luotti sateisen sään kannustamana juoksupeleihin. Bouncers tosin muutenkin pelaa enemmän maata pitkin, mutta nyt myös Trojans jätti heittopelit vähemmälle. Keskushyökkääjistä Laura Pulkkisen parannellessa vielä sormeaan ja hoidellessa pelkästään potkupelit, juoksupeleistä vastasivat pääasiassa Lea Kaszas ja Ainara Olmedo.

Lea Kaszas olikin elementissään ja eteni pallon kanssa todella mallikkaasti. Kun ensimmäistä neljännestä oli jäljellä alle kaksi minuuttia, Trojans oli edennyt pääasiassa Kaszasin juoksuilla noin 17 jaardin päähän Bouncersin maalialueesta. Siitä alkaneesta juoksupelistä Kaszas ryntäsi Trojansin puolelta katsoen kohti mikkeliläisten linjan vasenta reunaa, johon Petra Pölkki blokillaan järjesti täydellisen reitin Lealle. Kaszas leikkasi kohti vasenta laitaa ja kun Lotta Wulff vielä esti omalla blokillaan Bouncersin Viivi Pasasta pääsemästä hänen kimppuunsa, oli tie maalialueelle auki. Maalin jälkeisen lisäpistepotkun toimitti varmasti pystypuiden väliin Laura Pulkkinen ja peli oli 7–0 kotijoukkueelle. 

Lea Kaszas ohjaa liikennepoliisin elkein kelta-asuisia Bouncers-puolustajia itsestään katsottuna vastakkaiseen suuntaan.

Bouncersin eteneminen jäi väkevästi pelanneen Trojansin puolustuksen pysäyttämäksi ja toiselle neäjännekselle siirtymisen jälkeen peli jatkui mikkeliläisten lentopotkulla, jonka Kaszas palautti erinomaisesti. Nyt nähtiin Trojansilta myös heittopeliä, jossa Jonna Hakkaraisen heittojen  kohteena oli Suvi Partanen. Kahdella komealla kopilla sekä Lea Kaszasin väkivahvoilla juoksuilla Trojans eteni vain kuuden jaardin päähän maalilinjasta. Sieltä Hakkarainen näki maalialueella tyhjän tontin, jonne Partanen oli juoksemassa. Konna toimitti pelivälineen tarkasti koordinaatteihin, jonne Suvi Partanen ehtisi samaan aikaan pallon kanssa, ja sekuntia myöhemmin sekä maalialueella että sivurajoilla nosteltiin käsiä touchdownin merkiksi. Pulkkisen lisäpistepotku kruunasi tilanteeksi 14–0.

Suvi Partanen yhdessä mielipuuhistaan. Oljentelemassa tartuntaelimiään kohti troposfääriä hetkeä aikaisemmin syntyneen maalin merkkinä.

Tämän jälkeen ei neljänneksellä enää pisteitä tehty, mutta nähtiin toki useita mallikkaita suorituksia molemmin puolin palloa. Tauolle mentiin siis lukemissa 14–0 kotijoukkueen hyväksi. 

Bouncers luottaa Kemppiin

Päävalmentaja Pauli Ojanen kertoi väliajalla itse asiassa kuultuna, että toinen puolisko pyritään vetämään samalla taktiikalla. Juostaan paljon ja kulutetaan kelloa. Näin myöskin tapahtui, tosin Bouncers alkoi saada paremmin otetta pelistä. Emilia Kemppi oli jopa kovatasoiselle Trojansin puolustukselle ajottain hankala pideltävä. Jos Kemppiin ei päässyt heti linjan tasalla kiinni, hän jyräsi helposti 4–5 jaardia kantoa kohden. 

Emilia Kempin makuuttamiseen tarvitaan puoli joukkueellista puolustajia. Trojansin onneksi hommaan päteviä henkilöitä löytyy riittävä määrä.

Hyvistä otteista huolimatta Bouncersille sattui aina jokin nukahtaminen ratkaisevilla hetkillä, eikä draiveja saatu vietyä maaliin asti. Oma osansa toki oli kotijoukkueen väkevällä puolustuksella. Illan hahmoja Trojansin puolustuksessa oli Hilkka Rahkonen, joka palkittiinkin kotijoukkueen parhaana pelaajana. Taistelutoverinsa Essi Saastamoisen kanssa he lukivat hyvin peliä ja iskivät armotta pallonkantajaan taklaustekniikalla, joka ei jätä taklauksen kohteelle muita vaihtoehtoja kuin ottaa lähikontaktia maaperän kanssa. 

Hilkka Rahkonen #34 seuraa varjona Bouncersin pallonkantajaa, ja toisin kuin tavallinen varjo, tämä saattaa aiheuttaa ihan fyysisiä ramifikaatioita varjostettavalle.

Pulkkisen jalasta jälleen viimeinen niitti

Kolmannen neljänneksen loppupuoliskolla Ainara Olmedo sai vastuuta pallonkantajana. Yhdessä Lea Kaszasin kanssa he juoksivat pallon Bouncersin viiden jaardin sisäpuolelle, mutta sitten tuli stoppi. Mikkeliläiset eivät yksinkertaisesti päästäneet Trojansia enää heiluttelemaan käsiään omalla maalialueellaan. Niinpä hyökkäysvuoron päätteeksi marssitettiin kentälle Laura Pulkkinen ja potkujoukkue. Pulkkisen jalka toi kotijoukkueelle kolme pistettä lisää ja taululta voitiin tavata luvut 17–0.

Jonna Hakkarainen ei liukkaasta pelivälineestä ollut moksiskaan. Heitot lähtivät tavallisen tarkasti.

Viimeisellä neljänneksellä päävalmentaja Ojanen alkoi kokeilla erilaisia hyökkäyskombinaatioita ja hyökkäyksen puolella nähtiin ”special guest star -rooleissa” Oona Tuomea kantamassa palloa ja Essi Saastamoista blokkaamassa hänelle tilaa. Pelikello pelattiin juoksupeleillä nopeasti loppuun ja ottelun lopputulokseksi jäivät lukemat 17–0. 

Trojansin parhaana tosiaan palkittiin LB Hilkka Rahkonen ja Bouncersilta saman tittelin sai DL Riikka Roivainen.

Ottelun tilastot kertovat selvästi sateen vaikutuksesta otteluun. Kohtalaisen paljon heittävänä joukkueena tunnettu Trojans heitti vain seitsemän kertaa, onnistui kolmessa ja eteni heitoilla vain 26 jaardia. Bouncers yritti heittää kahdeksan kertaa, mutta mikään niistä ei onnistunut eli etenemistä nolla jaardia. Pallon liikuttaminen oli muutenkin työlästä puuhaa, sillä joukkueiden kokonaisjaardimäärätkin jäivät vaatimattomiksi. Trojans eteni yhteensä 153 jaardia eli puolitoista kentänmittaa. Bouncers joutui tyytymään 60 nettojaardiin. Bouncers kyllä eteni kaikkiaan 99 jaardia, mutta Trojansin puolustus vei vastaavasti Mikkelin hyökkäystä taaksepäin 39 jaardia.

Sarjataulukko pysyi viimeisen kierroksen otteluiden jälkeenkin ennallaan eli viikon päästä välieräotteluissa kohtaavat Helsinki Wolverines ja Mikkeli Bouncers sekä Turku Trojans ja Tampere Saints ensin mainittujen kotikentillä. Tosin Trojans ei pääse pelaamaan otteluaan varsinaisella kotikentällään urheilupuistossa, vaan ottelu pelataan samaan aikaan yläkentällä käytävien Turun Tuomiopäivä Crossfit kisojen vuoksi Ruskon kentällä.

Scroll to top