Suomen naiset voittivat Saksan, Lea Kaszas debytoi maajoukkueessa

Julkaistu: 27.5.2024

Trojansin Lea Kaszas sai vihdoin Suomen kansalaisuuden ja sen myötä paikka maajoukkueessakin oli mahdollinen. Lea pääsi näyttämään kyntensä lauantaina 25.5. pelatussa EM-sarjan ottelussa Saksaa vastaan ja ottelu päättyi voitokkaasti numeroin 20–7.

Vaikka ensimmäinen maajoukkuepeli oli varmasti jännittävä, Lea Kaszasin kokemuksen tuoma varmuus näkyi alusta asti. Suomi siirtyi ottelussa johtoon Kaszasin tavoitettua Saksan maalialueen vasempaan laitaan suuntautuneella heitollaan Tiia Jansenin. Jansen oli kovassa vartioinnissa koko ottelun alun, mutta kun asialla oli eniten merkitystä, hänen onnistui napata Kaszasin heitto puolustajan estelyistä piittaamatta. Lisäpisteen potkaisi sisään Laura Pulkkinen. Kun aloitussyötön vielä antoi Ninni Mäkinen, oli Suomen ensimmäisessä pistsuorituksessa osallisena aika monta Trojans-taustaista pelaajaa.

Suomi jatkoi vyörytystään ja Saksan pelätty heittohyökkäys saatiin pidettyä hyvin aisoissa. Sen seurauksena nähtiin myös Suomen toinen maali, jonka teki Miina Laukkanen katkaisemalla pelinrakentaja Mona Stevensin heiton ja juoksemalla pallon 54 jaardia maaliin asti. Pulkkinen potkaisi lisäpisteen varmasti sisään.

Suomi varmisti käytännössä voittonsa noin viisi minuuttia ennen pelin loppua, kun Emilia Kemppi ja Laura Pulkkinen juoksivat vuorovedoin palloa kohti Saksan maalialuetta. Lopulta Pulkkinen sai kunnian viimeistellä 20–0 tilanteeseen johtaneen maalin. Lisäpisteessä koetettiin hiukan kikkailla siinä kuitenkaan onnistumatta.

Saksa onnistui vielä ottelun viimeisellä minuutilla kaunistelemaan lukemia, kun Stevens löysi heitollaan Ulfig Tabean, joka juoksi 15 jaardia kiinnioton jälkeen maalialueelle. Lisäpistepotkun onnistuttua päädyttiin loppulukemiin 20–7.

Voitto tietää sitä, että Su0mella on vielä mahdollisuudet yltää EM-hopeamitaliin, mikäli elokuussa pelattavassa ottelussa kaatuu Iso-Britannia.