Suomen naisille MM-pronssia

Julkaistu: 8.8.2022

Suomen naisten maajoukkue taisteli pronssiottelussa Kanadaa vastaan Vantaalla pelatuissa amerikkalaisen jalkapallon maailmanmestaruuskisoissa ja voitti jännittävien vaiheiden jälkeen mitalit numeroin 19–17.

Tasaisen ottelun ratkaisu tapahtui vain runsas minuutti ennen ottelun loppua, kun Laura Pulkkisen potkaisema kenttäpotkumaali vei Suomen kahden pisteen johtoon. Suomen kivikova puolustus piti Kanadan viimeset hetket poissa pisteidentekoetäisyydeltä ja pronssimitalit pujotettiin suomalaisten kaulaan.

Ottelun parhaana palkittiin ratkaisumaalin tehnyt Laura Pulkkinen. Pulkkinen potkaisi onnistuneen kenttäpotkumaalin myös ottelun ensimmäisellä puoliskolla.

Maailmanmestaruuskisat olivat Suomelta erinomainen osoitus lajin vahvasta eteenpäinmenosta. Suomi nuiji ensin Ruotsin kumoon 49–0. Hallitsevaa mestaria USA:ta vastaan Suomi johti puoliajalla 10–7, mutta joutui taipumaan lopulta numeroin 10–28. Pronssiottelussa Suomi voitti tosiaan Kanadan 19–17.

Trojans onnittelee Suomen maajoukkuetta upeasta saavutuksesta!

Trojansilla oli maajoukkueessa vahva edustus ja kahdessa kolmesta ottelusta parhaan pelaajan palkinto ojennettiin turkulaisjoukkueen pelaajalle. USA-ottelussa Essi Saastamoiselle ja pronssiottelussa Laura Pulkkiselle. Saastamoisen lisäksi Suomen väkivahvassa puolustuksessa pelasivat Hilkka Rahkonen, Oona Tuomi ja Hanna Ropanen. Hyökkäyksen puolella Trojansista mukana olivat Laura Pulkkisen lisäksi Kirsti Nirhamo ja Ninni Mäkinen. Lisäksi Trojansissa pelaava Amanda Littorin edusti Ruotsin maajoukkuetta.

Trojansin pelit jatkuvat 21.8. kello 18.00, joten kannattaa tulla urheilupuiston yläkentälle paitsi katsomaan Trojans–Bouncers-peliä, myös onnittelemaan tuoreita pronssimitalisteja!