Tarkat heitot ja jämäkkä puolustus Trojansin voiton takaajina

Julkaistu: 15.6.2023

Trojansin miesten joukkue avasi pistetilinsä Hyvinkäällä peittoamalla Falconsin 33–6. Useat pallonmenetykset kostautuivat kotijoukkueelle, kun taas Trojans käytti paikkansa tehokkaasti.

Falcons aloitti hyökkäävänä osapuolena ja näytti ensin etenevän ihan mallikkaasti, mutta sitten Trojansin puolustus pani stopin menolle ja kotijoukkueen hyökkäysvuoro päättyi lentopotkuun. Trojans ei kauaa aikaillut, vaan Petrus Virtanen aloitti ilmasirkuksen, jonka tuloksena Oskari Suoniemi toi ensin kiinniotollaan turkulaiset aivan maalialueen tuntumaan ja heti seuraavassa pelissä Virtanen tavoitti Suoniemen uudelleen, tällä kertaa maalialueen sisäpuolelta. Lisäpistepotkun pitkaisi Veeti Katainen ja taululle saatiin lukemat 0–7.

Maalia seurannut Falconsin hyökkäysvuoro päättyi rähmäykseen, jonka Trojansin Valtteri Arvonen otti talteen. Trojans ei kuitenkaan saanut kaappaamallaan hyökkäysvuorolla enempää pisteitä. Sen sijaan päästyään uudestaan pallon haltijaksi Falcons masinoi pitkän draivin, joka lopulta johti Trojansin maalialueelle. Pitkän juoksun päätteeksi pallon sinne toimitti Falconsin Henri Ojala. Lisäpistepeli ei onnistunut, joten tilanne taululla 6–7.

Trojans otti ohjat

Neljännes vaihtui ja Trojans otti pelin hallinnan takaisin itselleen. Falcons rähmäsi jälleen pallon ja Trojansin Anselmi Siltala oli kärppänä sen kimpussa. Saatuaan pallon itselleen Trojans kasvatti johtoaan. Tällä kertaa asialla oli Jasper Tenko, joka poimi Virtasen heiton maalialueen vasemmasta laidasta. Lisäpistepotku jälleen Kataisen jalasta varmasti haarukkaan ja tilanne 6–14.

Pallo poltteli taas hyvinkääläisten hyppysissä ja isännättömäksi jääneen pallon talletti syliinsä jälleen Valtteri Arvonen. Trojans jauhoi jäljellä olevaa kentänpätkää jaardi jaardilta, kunnes Petrus Virtasen kaariheitto löysi maalialueelta Veeti Kataisen. Sama mies oli potkaisemassa lisäpistettä omaan maaliinsa, mutta Falconsin puolustuksesta joku sai hiukan koskettua palloon, eikä se jaksanut haarukasta läpi. Tilanne kuitenkin nyt 6–20. Näissä lukemissa siirryttiin myös tauolle. 

Lisää löylyä

Kolmannella neljänneksellä Trojans jatkoi pisteiden tekoa. Trojansin väkivahvan ja aggressiivisen puolustuksen pysäytettyä Falconsin aikeet edetä, turkulaisten hyökkäys pääse tekemään pahojaan. Jälleen hyvässä iskussa ollut Petrus Virtanen linkosi pallon vsenta laitaa kiitäneen Justus Virtasen näppeihin, eikä edessä ollut enää muuta kuin tyhjää nurmea maaliin asti. Lisäpistepotku jäi jälleen hiukan vajaaksi, joten taululle sommiteltiin lukemat 6–26.

Jälleen Falconsilla oli vaikeuksia pitää palloa hallussaan. Tällä kertaa aloitussyötö lipsahti pelinrakentajan käsien välistä takakentälle ja Trojansin Oskari Rintanen oli ensimmäisen paikalla. Tilanteesta tuomittiin kuitenkin ilmeisesti henkilökohtainen virhe ja sen seurauksena Falcons pääsikin kertaheitolla puoleen kenttään ja jatkamaan hyökkäystään. Se ei kuitenkaan päässyt puolen kentän paremmalle puolelle, vaan oli pakko yrittää lentopotkua. Se jäi pahasti piippuun ja Trojans sai blokattua potkun ja paikalla oli kukapa muu kuin Valtteri Arvonen, joka lähti tuomaan palloa eteenpäin aina Falconsin 35 jaardin linjan tuntumaan. 

Virtanen heitti pitkän heiton taas Oskari Suoniemelle, joka jaardin päässä maalilinjasta kuitenkin ajautui sivurajan ulkopuolelle, eikä kiinniottoa hyväksytty. Pari peliä myöhemmin Virtasen heitto kuitenkin tavoitti jälleen Suoniemen ja tällä kertaa keskellä maalialuetta. Nyt Kataisen potku osui varmasti haarukkaan ja päästiin lukemiin 6–33.

Ne jäivät myös loppulukemiksi, sillä neljännellä neljänneksellä ei enää pisteitä tehty. Falcons pääsi hätyyttelemään kertaalleen turkulaisten maalialuetta, muttei päässyt tavoitteeseensa. Trojanskin oli lähellä pisteidentekoa, mutta sekä maali että myös yritetty kenttäpotkumaali jäivät toteutumatta. Lopputulos siis 6–33.

Muutama sana pelistä

Trojans esitti erittäin pirteitä otteita kautta linjan. Juoksupeli toi tasaisen varmasti jaardeja ja Petrus Virtasen heitot tekivät tuhojaan takakentällä. Puolustus oli hanakasti kiinni pallonkantajissa heti ensijaardeista lähtien ja hankki useita kertoja pallon hyökkäykselle. 

Vastustaja Falcons liikutti palloa ajoittain varsin mallikkaasti. Ilman pallonmenetyksiä peli olisi voinut olla tasaisempi. Joukkue vaikuttaa hiukan pienikokoiselta, mutta korvaa ne puutteet liikkuvuudellaan. Heittopelin puuttuminen on kuitenkin suurin kanto kaskessa. Ainakaan Trojansia vastaan heittopelillä ei ollut merkittävää roolia Falconsin arsenaalissa. Hyvinkääläisten hyökkäys ei tänään oikein pysynyt turkulaisten kyydissä. Yhtään isoa juoksupeliä Trojans ei saanut läpi, mutta heitoilla jaardeja kertyi melkoisesti sekä kaiki ottelun maalit. 

Trojansin seuraava ottelu pelataan Turussa 2.7., kun vastaan tulee ECG. 

Scroll to top