Titaanien taistelu käynnistää Naisten Vaahteraliigakauden

Julkaistu: 2.5.2024

Kausi 2024 potkaistaan liikkeelle lauantaina 4.5. kello 12 klassikolla Trojans–Wolverines,  jossa kolmen edellisen kauden finalistit mittauttavat tämänhetkiset voimasuhteensa.  Artikkelikuva:©Miika Storm

Joukkueiden kohdatessa edellisen kerran 12. elokuuta 2023, ottelusta muodostui kamppailu, joka ei ihan helpolla unohdu. Äärimmäisen tasaisessa ottelussa kummankin joukkueen puolustukset tekivät kerta toisensa jälkeen tyhjäksi vastustajan hyökkäyssuunnitelmat. Vasta viimeisen neljänneksen viimeisellä minuutilla Wolverines onnistui maalinteossa ja lisäpistepotkussa.

Ottelu näytti jo ratkaistulta, sillä kuten sanottua, kivestä olisi ollut helpompi puristaa vettä kuin onnistua maalinteossa siinä ottelussa. Trojans järjesti kuitenkin yleisölle heittosirkuksen, jossa pallo toimitettiin läpi kentän viiden jaardin päähän maalista. Kun peliaikaa oli vain kaksi sekuntia Lea Kaszasin heitto löysi Tiia Jansenin maalialueelta.  Voittoon tarvittaisiin kuitenkin vielä pelatusta lisäpistepelistä saatavat kaksi pistettä, joten niitä oli pakko yrittää ja siinä myös onnistuttiin. Suvi Partasen kiinniotto aivan sivurajan tuntumassa ratkaisi ottelun turkulaisille numeroin 8–7.

Tämän ottelun katkera tappio on varmasti toiminut Wolverinesin valmennukselle ja pelaajille valtavana motivaation lähteenä uutta kautta odotellessa. Niinpä lauantain ottelu ei olekaan mikä tahansa kauden avaus, vaan uskon vahvasti helsinkiläisten tulevan yläkentän tekonurmelle äärimmäisen latautuneina.

Joukkueissa ei suuria muutoksia

Wolverinesin kokoonpanossa vilisee tuttuja nimiä viime kausilta, vaikka muutamia kokeneita pelaajia onkin rosterin perusteella laittanut harttarit naulaan. Pelinrakentajana jatkaa Essi Söderholm, joka tälläkin kaudella jakanee paljon palloa keskushyökkääjä Mari Jääskelälle ja Kiira Kesä-heinolle. Viime kaudella läpilyöntinsä tehnyt Nelli Malk nähdään sekä laitahyökkääjänä että takapuolustajana. Linjoissa on paljon samoja pelaajia kuin viime kaudellakin, joten linjapelaamisen voisi sen perusteella olettaa olevan heti alusta alkaen hyvässä iskussa. Puolustuksessa Wolverinesin viime kauden ahkerimmat taklaajat Laura Ainamo ja Linnea Uggeldahl jatkavat hekin kokoonpanossa.

Päävalmentajana tällä kaudella toimii Joshua Claassen ja hyökkäystä koordinoi kaikille tuttu Tytti Kuusinen, apuvalmentajina Minttu Hurme, Minna Lehtinen ja Darius Lewis.

Trojans on sekin pysynyt hyvin kasassa viime kauden jäljiltä. Pelinrakentajana jatkaa Lea Kaszas, keskushyökkääjistä rosterissa ovat aikaisemmilta kausilta tuttuina Laura Pulkkinen ja Matilda Berndtsson sekä Ainara Olmedo. Laitahyökkääjäosastolla jatkaa tehokolmikko Kirsti Nirhamo, Suvi Partanen ja Tiia Jansen. Linja on sekin pysynyt koossa ja Ninni Mäkinen sentterinä jakaa palloa edelleenkin Lea Kaszasille.

Puolustuksessa suurin menetys ainakin alkukauden osalta on Essi Saastamoisen siirtyminen Yhdysvaltoihin pelaamaan korkeimmalla naisten sarjatasolla, mutta siitä olemme pelkästään iloisia. Toivon mukaan saamme kuulla Essin kuulumisia kauden varrella. Linebacker-osasto onkin muuttunut rajuimmin, sillä viime kauden jäljiltä mukana on vain Kaisla Honkaniemi. Takapuolustajista Oona Tuomi kuitenkin on erittäin nopeana ja liikkuvana pelaajana varmistamassa myös linjan takana olevaa puolustusta. Takakentällä on sitten paljonkin tuttuja pelaajia, kuten Olga Wasenius ja Hilma Kuitunen.  Puolustuksen linja on uusiutunut melko lailla, mutta mukana on tuttujakin kasvoja, kuten Eveliina Välimäki ja Veera Anttila.

Valmennustiimissä uusia, mutta tuttuja nimiä

Valmennustiimi on talven aikana hiukan muuttunut, mutta kaikki ovat enemmän tai vähemmän tuttuja. Viime kaudella hyökkäystä koordinoinut Tuomas Mankki on myös päävalmentaja, Tero Virtanen valmentaa erikoisjoukkueita, Aleksi Vuorinen on uusi, mutta tuttu Trojansista pelaajana ja toimii nyt puolustuksen linjan valmentajana. Kaikkien tuntema on myös Ville-Valtteri ”Viltsu” Suojanen, jonka vastuulla on puolustuksen takakenttä. Viime vuoden tapaan puolustusta koordinoi Juhani Koivumäki ja keskushyökkääjien pelipaikkavalmentajana jatka Waltteri Varjokivi.

Lauantain otteluisäntänä toimii Bar Fredrik, jossa pelataan myös ottelun jälkipelit kello 18–21. Bar Fredrik on myös huolehtinut siitä, että lauantain kotiotteluissa yläkentällä on olutmyyntiä. Lisäksi ottelutapahtumassa herkullista syötävää löytyy Pizzeria Da Andrean foodtruckista.

Tervetuloa käynnistämään jännittävä Naisten Vaahteraliigakausi 2024 lauantaina yläkentällä!

Scroll to top