Trojans tavoittelee sunnuntaina lippupallon SM-kultaa

Julkaistu: 23.6.2022

Suomen Olympiakomitean Salossa järjestettävällä SM-viikolla kamppaillaan yli 53 lajin Suomen mestaruuksista. Mukana on myös lippupallo, jonka mestaruus ratkeaa sunnuntaina 3.7. pelattavassa loppuottelussa.

SM-viikko on tapahtuma, joka on jo viiden vuoden ajan koonnut mitä erilaisimpia lajeja yhteen ratkomaan omia Suomen mestaruuksiaan. Lajeja on uppopallosta laskuvarjohyppyyn ja thainyrkkeilystä shakkiin. Mukana on niin yksilö kuin joukkuelajejakin, joihin kuuluu myös lippupallo.

Trojansin naisten joukkueesta on koottu joukkue osallistumaan mestaruuden ratkaisevaan SM-turnaukseen, jossa muut joukkueet ovat Wolverinesin nykyisistä ja entisistä pelaajista koostuva Helsinki Mummelines sekä Kouvola Indians.

Trojansin naiset ovat pärjänneet lippupallossa hyvin aiemminkin ja voittaneet lippupallon Suomen mestaruuden vuonna 2011, jolloin Trojans voitti loppuottelussa Seinäjoki Crocodilssin 47–30.

Varusteet päällä pelattavan ja kontaktit sallivan naisten amerikkalaisen jalkapallon aloittamisen myötä lippupallo jäi huomiossa sen varjoon, mutta uusi nousu on jo alkanut. Suomi osallistui esimerkiksi viime joulukuussa Israelissa järjestettyihin IFAF Flag Football World Championships -turnaukseen eli lajin MM-kisoihin. Naisten maajoukkueessa Trojansilla oli tuolloin vahva edustus ja kaikki tuolloin maajoukkueessa pelanneet ovat mukana nytkin.

Suomen mestaruutta Trojansin joukkueessa lähtevät jahtaamaan Sari Kuosmanen, Essi Saastamoinen, Kirsti Nirhamo, Suvi Partanen, Jonna Hakkarainen, Lea Kaszas ja Laura Pulkkinen. Joukkuetta täydentää vielä West Coast Phoenixin takakentältä aiempina vuosina tuttu Amanda Rouhiainen. Trojans on kohdannut kevään aikana helsinkiläisen Mummelinesin kahdesti ja voittanut molemmat kohtaamiset, joten jonkinlaista ennakkosuosikin viittaa voitaneen sovitella turkulaisjoukkueen harteille, mutta pelithän ratkaistaan kentällä.

Yle välittää naisten finaalin kiihkeät tunnelmat suorana Areenassa klo 16.55 alkaen ja peli käynnistyy kello 17.00. Samana iltana nähdään vielä TV2:ssa lippupallon koostelähetys.

Scroll to top