Trojans Women aloittaa vieraspeliputkensa Wolverinesin vieraana

Julkaistu: 17.6.2023

Naisten Vaahteraliigassa pelit jatkuvat taas tänä viikonloppuna. Trojans kohtaa sunnuntaina Helsingissä Wolverinesin, joka koettaa kuitata sarja-avauksessa kärsimänsä tappion.

Trojansin ja Wolverinesin väliset ottelut ovat olleet jo useampana kautena Naisten Vaahteraliigan tasaisimpia kamppailuja. Parissa viimeisimmässä ottelussa, viime vuoden finaalissa ja tämän kauden sarja-avauksessa, Trojans on kuitenkin ollut niskan päällä, kun niiden yhteenlaskettu piste-ero on 48–6 Trojansille. Sunnuntaina Wolverinesilla onkin taatusti kalavelkoja maksettavana, joten luvassa on hurja ottelu. 

Loukkaantumiset ovat riivanneet kumpaakin joukkuetta, mutta onneksi rosterista on löytynyt uusia vastuunkantajia paikkaamaan sairastuvalle päätyneitä talentteja. Trojansin edellinen ottelu oli Oulu Northern Lightsia  vastaan, joka päättyi Trojansin 48–28 voittoon. Trojansin voitto sarjanousijasta ei ollut suuri yllätys, sen sijaan oululaisten tekemä suuri pistemäärä oli. Vielä erikoisemmaksi sen teki se, että seuraavassa ottelussaan Oulu jäi Tampere Saintsia vastaan nollille ja täysin tamperelaisten jyräämäksi. 

Wolverinesinkin edellinen peli oli oululaisia vastaan, mutta jo aikoja sitten. Siinä helsinkiläiset päihittivät Oulun 46–13. Ottelu oli täydellinen peilikuva Trojansin vastaavasta ottelusta, Kun Trojans meni menojaan alussa, mutta päästi hiukan hellitettyään Northern Lightsin mukaan peliin, Wolverines taas kamppaili Oulun kanssa ensimmäisen puoliskon varsin tasaisesti, mutta karisti sitten oululaiset kannoiltaan. 

Mitä näistä siis voi päätellä. Eipä oikein mitään, mistä olisi apua tulevan ottelun arviointiin.

Kun Wolverines on pelannut vasta kaksi ottelua, on hankala tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta näyttäisi siltä, että Wolverines on tasapainottanut hyökkäystään ja heittää aikaisempia vuosia enemmän. Tämä tietää Trojansin puolustukselle hiukan enemmän töitä, kun juoksujen pysäyttäminen ei riitä. Eihän se tietysti ole ennenkään riittänyt, mutta nyt heittojen ja juoksujen suhde on 43 % heittoja ja 57 % juoksupelejä, kun vertailun vuoksi koko viime kaudella suhde oli heittoja 22 % ja juoksuja 78 %. Okei, otos on nyt vasta kaksi ottelua, mutta ero on sen verran raju, että jotain tässä voi olla. 

Trojansin aggressiivinen ja blitzausherkkä puolustus on juuri se lääke, jonka pitäisi tehota, kunhan pidetään screen-pelit kurissa. Turkulaisten hyökkäys on jauhanut tasaisesti pisteitä, joten sen osaston pitäisi olla kunnossa. Luvassa on joka tapauksessa kiinnostava ottelu, joka pelataan sunnuntaina iltapelinä eli kello 18.00 alkaen.

Scroll to top