Trojans Women ja Saints taistelevat jo välierien kotiedusta

Julkaistu: 22.7.2022

Naisten Vaahteraliigan runkosarjaa on jäljellä enää kaksi kierrosta ja kamppailu välierien kotiedusta on käytännössä jo alkanut. Sarjakakkonen Trojans ja kolmantena oleva Tampere Saints jahtaavat sarjapisteitä sunnuntaina Turun urheilupuiston yläkentällä kello13.00 alkaen.

Trojans on 12 sarjapisteellä Naisten Vaahteraliigassa sijalla kaksi ja plakkarissa on kuusi voittoa sekä kaksi tappiota, molemmat sarjaa johtavalle Helsinki Wolverinesille. Jäljellä ovat ottelut Tampere Saintsia ja Mikkeli Bouncersia vastaan. Voittamalla sunnuntaina Saintsin Trojans käytännössä sinetöi toisen sijansa runkosarjassa ja siten kotiedun. Saintsilla on kahdeksan pistettä ja jäljellä ottelut Trojansia ja Wolverinesia vastaan. Voitolla Trojansista se nousisi Trojansin kanssa tasoihin. Silloin ratkaisu siirtyisi viimeisen kierroksen otteluiden tuloksiin.

Edellisellä kierroksella, viikko sitten, Trojans otti 23–0 voiton sitkeästi vastaan hangoittelevasta Lohja Lionessesista. Saints taas pelasi  toista Lounaisrannikon joukkuetta, West Coast Phoenixia vastaan Raisiossa ja otti pisteet mukaansa numeroin 40–26. 

Joukkueiden lähtökohdat otteluun

Trojans kärsi Lohjaa vastaan pelatussa ottelussaan useista poissaoloista, mutta punnersi kuitenkin voittoon tarvittavat pisteet. Kuinka monta pelaajaa on sunnuntaina taas takaisin kokoonpanossa on vielä osin hämärän peitossa, ainakin tämän ennakon kirjoittajalle. Toivon mukaan rosteri näyttää avainpelaajien osalta täydemmältä kuin viikko sitten. 

Saints on liigan eniten heittopeleillä edennyt joukkue. Maajoukkuepelinrakentaja Emilia Räty on laittanut palloa urakalla ilmaan ja laitahyökkääjät Lotta Ahonen, Suvi Mikkonen ja Anne Rasilahti ovat olleet Rädyn tähtäimessä kaikkein useimmin. Ottelua kohden jaardeja on kertynyt keskimäärin 180,6. Saints ei kuitenkaan enää ole pelkästään heittävä joukkue, sillä viimeisimpien tilastojen mukaan juoksupeleillä on edetty keskimäärin 166,6 jaardia per ottelu. Hyökkäyksiä vertailevan kokonaistilaston mukaan Saints on edennyt jaardimääräisesti toiseksi eniten, heti Wolverinesin jälkeen. Trojans on tässä tilastossa vasta kolmantena. 

Puolustuspelissä Saints sen sijaan on vasta sijalla neljä. Vastustajat ovat keränneet ottelua kohden jaardeja 286,4. Juoksupelit ovat onnistuneet tuottamaan vastustajille jaardeja hiukan heittopelejä enemmän. Trojansin tilastosijoitus puolustusten kokonaisvertailussa on toinen. Heittopelejä vastaan Trojans on ykkönen ja juoksuja vastaan kakkonen. 

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen sateisen kostealla Pyynikin kentällä päättyi Trojansin 53–6 voittoon. Tuossa ottelussa Trojansin juoksupeli oli ratkaisun avain. Trojans eteni 345 jaardia juosten ja pitkälti sateesta johtuen vain 93 jaardia heitoilla. Trojans piti Saintsin etenemisen heitoilla vain 53 jaardissa, mikä on tähän vähiten koko kauden aikana yhdessä ottelussa. 

Ratkaisevatko nämä asiat ottelun?

Laura Pulkkinen toi Trojansin juoksujaardeista suurimman osan, 197 jaardia, joten sunnuntain kannalta kiinnostavaa on, pystyykö viikko sitten ottelusta loukkaantumisen vuoksi pois ollut Pulkkinen pelaamaan. Lea Kaszas, Ainara Olmedo ja pelinrakentaja Jonna Hakkarainen ovat kuitenkin päteviä paikkaamaan Pulkkisen mahdollisen poissaolon parhaansa mukaan. 

Myös säätila on jälleen isossa roolissa. Edellisen kohtaamisen sateinen sää haittasi molempien joukkueiden heittopeliä, mutta toisaalta se myös hyödytti Trojansia, koska turkulaisilla oli marssittaa kentälle tehokkaampi juoksuhyökkäys kuin Saintsilla. Tätä kirjoitettaessa sunnuntaille on luvassa sateetonta säätä, joten kummankin joukkueen koko hyökkäysarsenaali on käytettävissä täydessä laajuudessaan. 

Odotettavissa on mielenkiintoinen peli, joten kannattaa tulla katsomaan!

Scroll to top