Trojans Women ja Wolverines Ladies tosipaikan edessä lauantaina

Julkaistu: 21.8.2020

Naisten Vaahteraliigan välieräottelut pelataan nyt lauantaina ja niistä toisessa pääsystä finaaliin kamppailevat Turku Trojans Women ja Helsinki Wolverines Ladies Gold.

Tämän vuoden sarja oli jo lähtökohtaisesti poikkeuksellinen, kun neljän joukkueen kesken pelattiin vain yksinkertainen sarja eli jokaiselle tuli kolme ottelua. Kun kaikki joukkueet pääsivät välieriin, ratkottiin runkosarjassa tavallaan vain välieräparit. Lyhyt runkosarja tuotti mielenkiintoisen lopputuloksen, kun kolme joukkuetta pelasi ottelunsa ristiin niin, että näiden järjestyksen ratkaisemiseen tarvittiin kilpailusääntöjen viimeistä kriteeriä ennen järjestyksen arpomista. Sen perusteella pareiksi muodostuivat Tampere Saints–Raisio West Coast Phoenix  sekä Wolverines–Trojans.

Takana tasainen taistelu

Trojans ja Wolverines pelasivat runkosarjassa tasaisen ottelun, jonka helsinkiläiset voittivat 14–0. Trojansin puolustus sai pidettyä helsinkiläisten heittopelin täysin pimennossa, eikä juoksupelikään tuottanut yhtään yksittäistä isoa peliä. Wolverinesin hyökkäyksen linjan ja keskushyökkääjien saumaton yhteistyö jauhoi kuitenkin tasaisen varmasti jaardeja 5,8 jaardin keskiarvolla kantoa kohden ja tuotti voittoon tarvittavat pisteet.

Trojansin hyökkäys pelasi tasapainoisesti juoksu- ja heittopelejä, mutta ei pystynyt luomaan kummallakaan riittävää pelotetta, jotta se olisi pakottanut vastustajan ylipanostamaan puolustuksessa jompaankumpaan avaten siten tilaisuuksia toiselle. Juoksupelien keskiarvo oli 2,7 jaardia, mikä johia lähes väistämättä kolmas ja pitkä -tyyppisiin tilanteisiin, joissa oli pakko turvautua heittopeleihin, joita vastustajakin osasi odottaa. Trojansin heittopeleillä joukkue eteni keskimäärin 7,9 jaardia onnistunutta heittoa kohden, mutta kun kiinniottoja ottelussa kertyi vain kahdeksan, ei muuten hyvällä keskiarvolla ihan kuuhun asti mennä, eikä edes vastustajan maalialueelle.

Trojansin hyökkäys tarvitsee tehoja

Edetäkseen lauantain ottelusta finaaliin Trojansin puolustuksen täytyy pelata samalla tasolla kuin edellisessä kohtaamisessa, mutta hyökkäyksen on saatava enemmän tehoja. Jokaiseen yritykseen pitää satsata täydet sata prosenttia. Edellisessä kohtaamisessa nähtiin liikaa hätäisiä yrityksiä, joista näki jo kaukaa, että nyt ei ollut sen paremmin pelivalinta kuin sen toteutuskaan ihan tikissä.

Trojansin edellisessä ottelussa West Coast Phoenixia vastaan hyökkäys löysi hyvän rytmin ja etenkin akseli Hakkarainen-Nirhamo toimi murhaavan tehokkaasti. Vastaavanlaista tarvitaan lauantaina Wolverinesia vastaan. Laitahyökkääjien pitää vain helsinkiläisiä vastaan tehdä vielä enemmän töitä päästäkseen irti varjostajistaan ja vapaaksi, jotta Hakkaraisen heitoilla on mahdollisuus löytää perille. Juoksupeleissä linjan oikea-aikaiset blokit ovat avainasemassa. Wolverinesin linja on tiivis ja aikaikkuna keskushyökkääjälle sen läpäisemiseksi on lyhyt.

Henkisellä puolella Trojansilla on selvä etu. Runkosarjasta jäi turkulaisille paljon hampaankoloon ja näyttämisen halua on varmasti yllin kyllin.

Välieräottelu Wolverines–Trojans pelataan lauantainan Helsingissä Brahen kentällä kello 15.30 alkaen.

Scroll to top