Trojans Women jyräsi paikalliskamppailussa WCP:n

Julkaistu: 3.7.2022

Lauantai-illan paikallisottelu Turku Trojans Women–Raisio West Coast Phoenix oli alusta loppuun kotijoukkue Trojansin melko yksipuolista näytöstä. Lopputuloksessa 55–0 ihan kaikki ei ollut pelkästään Trojansin hyvyyttä, sillä Phoenix sortui lukemattomiin virheisiin, jotka näkyivät nopeasti tulostaululla. 

Ensimmäistä Trojans Womenin tämän kauden kotiottelua ei voi kutsua jännitysnäytelmäksi, mutta kotiyleisölle se tarjosi paljon näyttäviä suorituksia. Pride-viikon hengessä joukkueet tulivat ilman esittelyjä kentälle yhdessä ja samalla kertaa. Sen jälkeen yhtä jalkaa kulkeminen loppuikin nopeasti, kun Trojans laittoi kaasun pohjaan. Ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi heti maaliin, jota edelsi Laura Pulkkisen näyttävä juoksu aivan maalialueen eteisaulaan. Parin juoksuyrityksen jälkeen kolmannella yrityksellä pelinrakentaja Jonna Hakkarainen joutui hyppäämään ilmaan saadakseen aavistuksen verran korkean aloitussyötön käsiinsä. Suunnitellun pelikuvion ajoitukset hajosivat siihen, mutta Hakkarainen improvisoi tilanteessa toimivan pelin, jossa hän lähti kiertämään vastustajan puolustuslinjaa ja survoi väkisin itsenä ja pallon maalialueelle kentän oikeasta kulmasta. Pulkkinen potkaisi lisäpisteen varmasti käynnistäen Trojans Womenin historian vakuuttavimman potkupelien sarjan. 

Raisiolaiset aloittivat oman hyökkäysvuoronsa lupaavasti, kun Noora Railonmaan ja Sara Perttulan juoksuilla Phoenix eteni jo 35 jaardin päähän Trojansin maalialueesta. Hyvin sujuneiden juoksupelien jälkeen vaihdettiin heittoihin, joista ensimmäinen jäi ottamatta kiinni ja toisen kohdalla sattui illan ensimmäinen karkea virhe. Pelinrakentaja Ronja Sulin tavoitteli yleensä puolustuksen puolella pelaavaa Aino Joroa heitolla, joka tapahtui linjan takana ja suuntautui viistosti taaksepäin. Joro ei heittoa saanut kiinni ja Trojansin Essi Saastamoinen tajusi sekunnin sadasosassa, että lateraalissa tai taaksepäin suuntautuneessa heitossa pallo on vapaa kaikkien pelattavaksi ja hyökkäsi välittömästi pallon päälle. Raisiolaisten harmiksi hyvin alkanut hyökkäys loppui siihen.

Trojans otti lahjan vastaan ja teki nopeasti illan toisen maalin. Hyökkäysvuoro käynnistyi Hakkaraisen korkealla heitolla syvälle raisiolaisten kenttäpuoliskolle ehtineelle Kirsti Nirhamolle. Heti perään Laura Pulkkinen rullasi vastustamattomasti pallon jo 30 jaardin linjalle ja seuraavalla kannolla  25 jaardin viivalle. Vaihtelun vuoksi siirryttiin heittämään ja Hakkaraisen heiton nappasi Suvi Partanen, jonka kehittyminen noudattelee suunnilleen Space X -raketin nousukulmaa. Suvi ottaa palloa kiinni käsittämättömällä varmuudella. Tämänkertainen koppaus toi kotijoukkueen vain 7 jaardin päähän maalista. Seuraavakin yritys oli heittopeli, eikä se jäänyt vain yritykseksi. Hakkarainen löysi Kirsti Nirhamon, joka oli juuri askeleen verran maalialueen sisäpuolella puolustaja lähes reppuselässään, mutta onnistui silti poimimaan heiton haltuunsa. Tilanne 13–0 ja Pulkkisen lisäpistepotkun jälkeen 14–0.

Shokkialku vei hiukan henkeä West Coast Phoenixilta, sillä Trojans ei ole joukkue, jota kovin helposti suistetaan johtoasemasta. Raisio sai hiukan positiivista piristystä seuraavalla hyökkäysvuorolla, kun pysähtyneen etenemisen jälkeen lentopotkua suorittamaan ryhtynyt Veronika Heino onnistui huiputtamaan Trojansin palautusjoukkuetta tämän lähdettyäkin pallon kanssa juoksemaan eteenpäin ja saavuttikin uudet yritykset. Sen jälkeen eteneminen kuitenkin pysähtyi uudelleen ja tällä kertaa Heinonkin oli pakko potkaista pallo ihan oikeasti Trojansille. Ensimmäinen neljännes päättyi numeroissa 14–0.

Trojans ei hyökkäysvuorollaan päässyt etenemään, mutta Laura Pulkkisen lentopotku oli kirurgisen tarkka ja Raision Sanni Heikkinen joutui Oona Tuomen, Hanna Ropasen ja Lea Kaszasin ahdistellessa vangitsemaan pallon vain muutaman sentin päässä omasta maalialueestaan. Paha aloituspaikka koitui heti Phoenixin turmioksi, kun ensimmäisellä yrittämällä Sulinin heitto Sanni Heikkiselle päätyikin peliä kuin avointa kirjaa lukeneen Hanna Ropasen käsiin, eikä vain käsiin, vaan käsien kantamana Raision maalialueelle asti. Tilanteeksi 20–0, joka hetkeä myöhemmin muuttui lukemiin 21–0 Laura Pulkkisen onnistuttua kolmannessa perättäisessä lisäpistepotkussaan. 

Hanna Ropanen #16 on muutaman sekunnin kymmenyksen päässä illan ensimmäisestä syötönkatkostaan.

Phoenixin kirous tuntui jatkuvan, kun jälleen lupaavasti ja vauhdilla edennyt hyökkäysvuoro romahti rähmälleen kaamean virheen seurauksena. Tällä kertaa Raisio oli päässyt 37 jaardin päähän turkulaismaalista ja uusiin yrityksiinkin oli matkaa vain muutama jaardi. Pelinrakentaja Sulinin ja linjan takana liikkeessä olleen Noora Railonmaan ajoitukset eivät osuneet kohdalleen tai sitten heillä oli kummallakin mielessä kokonaan eri peli, sillä Sulinin ojentaessa palloa vauhdilla ohi kiitävälle Railonmaalle, pallo ei lähtenyt mukaan matkaan, vaan päätyi orpona tekonurmelle. Jälleen aistit valppaina ollut Essi Saastamoinen ehti palloon ensimmäisenä ja hyökkäysvuoro vaihtui.

Tällä vuorolla hyviä otteita esitti Ainara Olmedo, joka alkukaudesta tuurasi hienosti silloin loukkaantuneena ollutta Laura Pulkkista pallonkantajana. Olmedo väläytti muutaman kerran hienosti näyttäen,että talenttia riittää. Hyökkäysvuorossa vaihtelivat heitot ja juoksut ja maalialue lähestyi vääjäämättä. Lopulta ei kuitenkaan niin vääjäämättä, että Trojans olisi juhlinut touchdownia. Sen sijaan juhlittiin kenttäpotkumaalia, jonka Pulkkinen potkullaan järjesti, apunaan sentteri Ninni Mäkinen ja pallonpitäjänä toiminut Jonna Hakkarainen. Potkaistut maalit ovat melko harvinaista herkkua Suomessa ja vielä harvinaisempia Naisten Vaahteraliigassa. Nyt sitä päästiin näkemään, kun se vei ottelun lukemiin 24–0.

Ennen puoliaikaa nähtiin vielä yksi pistesuoritus, kun kellon jo tikittäessä viimeisen minuutin viimeisiä sekunteja Jonna Hakkarainen punnersi keskeltä linjaa pallon suoraan aloituksesta maalilinjan yli. Pulkkisen potkuissa riitti ruutia ja tarkkuutta ja tauolle mentiin lukemissa 31–0.

Tyyntä myrskyn edellä

Kolmas neljännes olikin sitten huomattavasti tasaisempi. Liekö Trojans nostanut hiukan jalkaa kaasulta vai pääsikö West Coast Phoenixin puolustus paremmin sisälle peliin, mutta pistesuoritusta saatiin odottaa aina neljänneksen viimeisille minuuteille asti. Trojansin hyökkäysvuoron hahmoksi nousi Suvi Partanen, joka napsi Hakkaraisen heittoja eri puolilta kenttää ja viimeisen hän poimi maalialueelta, jonne hän oli purjehtinut ja pelannut itsensä vapaaksi. Pulkkinen potkaisi jo neljännen perättäisen lisäpisteensä haarukkaan ja kun kolmatta neljännestä oli jäljellä noin minuutti, hehkuivat yläkentän tulostaulun digitaalit tilannetta 38–0.

Suvi Partanen #88 oli liekeissä.

Neljännen neljänneksen ehdittyä kulua vajaat pari minuuttia, nähtiin illan toinen kenttäpotkumaali, jonka luonnollisesti potkaisi Laura Pulkkinen. Matkaa potkaisukohdasta maalihaarukkaan oli noin 30 jaardia. Pallo osui vasempaan pystytolppaan ja muljahti siitä haarukan sisäpuolelle. Tilanne 41–0. 

Vahvassa johtoasemassa pelannut Trojans antoi peliaikaa uusille pelaajille ja laitahyökkääjinä nähtiin Lotta Wulff ja Emma Laapotti. Linebackerin tontilla loukkaantumisen takia kauden kesken jättäneen Jenni Kuosan tilalla pelasi Kaisla Honkaniemi. 

Phoenixin hyökkäys ei edelleenkään pystynyt luomaan kunnollisia maalipaikkoja, mutta puolustus pelasi jo aika hyvin. Trojansi joutui punttaamaan pallon ja Pulkkisen korkean potkun lähestyessä maan pintaa Raision Sanni Heikkinen heilautti kättään vapaan kiinnioton merkiksi. Putoamisnopeus taisi hiukan yllättää Heikkisen, sillä pallo tuli käsistä läpi ja muuttui kosketuksesta vapaasti pelattavaksi. Oona Tuomi ja Hanna Ropanen olivat välittömästi saaliinjaolla ja Ropanen sai lopulta pallon taltutettua. 

Hanna Ropanen tuntee tien maalialueella. Tässä toimitetaan palloa päätyyn illan toisen syötönkatkon päätteeksi.

Kotijoukkueen hyökkäysvuoro pysähtyi kymmenen jaardin päähän maalista, mutta tyhjin käsin ei Raision kenttäpäädystä tarvinnut lähteä. Phoenixin hyökkäys sortui samaan virheeseen kuin ensimmäisellä puoliskollakin. Hankalasta kenttäasemasta suoritettu heitto päätyikin Veronika Heinon sijaan Hanna Ropaselle. Lähihistoria toisti itseään ja Ropanen juoksi pallon etäisyydeltä maaliin. Tuskin edes tarvitsee mainita, että Pulkkisen Laura laittoi lisäpisteen haarukkaan. Tilanne 48–0, kun neljännestä oli vielä puolet jäljellä.

Phoenixin ja Trojansin viimeiset hyökkäysvuorot nielaisivat nuo kuusi minuuttia lähes kokonaan ja jälkimmäinen niistä päättyi pistesuoritukseen Laura Pulkkisen kruunatessa 19 pisteen iltansa vielä maaliin ja lisäpistepotkuun. Lopputulos 55–0 Trojansille.

Trojansin kaikki kauden loput runkosarjan ottelut ovat kotiotteluita ja niistä seuraava pelataan ensi lauantaina 9.7. kello 13.00, jolloin vastustajaksi saapuu liigaa puhtaalla pelillä johtava Helsinki Wolverines. 

Scroll to top