Trojans Women kausiennakko 2021

Julkaistu: 29.6.2021

Naisten Vaahteraliiga käynnistyy kauden 2021 osalta tulevana viikonloppuna eli on korkea aika hieman zoomailla kohti tulevaa. 

Viime kausi oli monella tavalla poikkeuksellinen johtuen tasan yhdestä syystä. Koronapandemian vuoksi kauden suunnitelmat menivät uusiksi muutamaankin kertaan, mutta kaikeksi onneksi kausi saatiin pelattua, vaikkakin huomattavasti alkuperäisiä suunnitelmia suppeampana.

Trojansin esitys oli vahva läpi koko kauden, joten päätyminen pronssiotteluun tuntui odotuksiin nähden pettymykseltä. Ja vaikka kausi olikin mukava päättää mitalit kaulassa, jäi viime vuodesta aika paljon hampaankoloon. Tätä kautta ajatellen joukkueen motivaatio on siis korkealla. 

Kauden 2021 Naisten Vaahteraliigassa pelaa viimevuotiseen tapaan neljä joukkuetta, mutta kauden 2020 hopeamitalistijoukkue Tampere Saints on vaihtunut I divisioonan kahtena viime kautena voittaneeseen Mikkeli Bouncersiin. Muut joukkueet ovat edelleen hallitseva mestari Helsinki Wolverines Ladies ja Raisio West Coast Phoenix.

Trojansin runko pysynyt ennallaan

Trojans Women on pysynyt hyvin kasassa viime kauden jäljiltä ja suurin osa keskeisistä avainpelaajista jatkaa omalla paikallaan. Pelinrakentajana jatkaa varmakätinen ja nopeajalkainen Jonna Hakkarainen, palloa kantavat Laura Pulkkinen ja Lea Kaszas ja Hakkaraisen heittoja on poimimassa monta tuttua laitahyökkääjää Sari Kuosmasesta ja Janna-Jemina Seileksestä lähtien. Hyökkäyksen linja on yhdistelmä uutta ja vanhaa, ja vaikuttaa olevan hyvässä iskussa. Puolustuksessa takakentältä voidaan mainita Oona Tuomi ja Evi Laajapuro, jotka jatkavat Turussa sekä kuntoon saatu Hanna Ropanen. Puolustuksen keskikerrosta dominoivat Essi SaastamoinenHilkka Rahkonen ja Jenni Kuosa.Puolustuslinjasta kannattaa nostaa esille Milena AbbasMamode sekä paluun kentille tehnyt Nora Toivonen.

Vastustajat

Trojans Women aloittaa kautensa sunnuntaina 4.7. kello 17.00 vierasottelulla Helsingin Brahen kentällä, jossa se kohtaa moninkertaisen ja hallitsevan Suomen mestarin Wolverinesin. Vastus on heti ensimmäisessä ottelussa kovin mahdollinen, mutta on kun ottelu on molemmille ensimmäinen tosikoitos, on kummankin pelissä vielä paljon hiottavaa. Helsinkiläisten osaava valmennus virittää sinikeltaisista varmasti kauden mittaan tehokkaan koneen, joten Wolverinesin kohtaaminen ensimmäisen kerran heti kauden alussa voi olla jopa eduksi. 

Viime kaudella Trojans kohtasi Wolverinesin kahdesti kerran runkosarjassa ja lisäksi välieräottelussa. Ottelut päättyivät Wolverinesin voittoihin 14–0 ja 14–6 tasaisten kamppailujen jälkeen. Ahmojen päänahka troijalaisilta vielä puuttuu, mutta yrityksen puutteesta ei ainakaan voi moittia. Nähtäväksi jää koristaako ahmannahkatalja tämän kauden jälkeen Trojansin virtuaalista palkintokaappia.

Wolverines Ladiesin virallista kokoonpanoa ei vielä ole julkaistu, mutta alustavan rosterin mukaan sekin on onnistunut pitämään monta tuttua avainpelaajaa kauden 2021 joukkueessa. 

Viikolla 2 eli sunnuntaina 11.7. kello 14.00 Trojans kohtaa Raision Kerttulan kentällä paikallisvastustaja West Coast Phoenixin. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti ja ne kamppailut Trojans voitti 49–6 runkosarjassa ja 35–12 pronssiottelussa. Raisiolaisjoukkue on yllätysvalmis ryhmä, joka on tähän asti pelannut rohkeaa heittopeliä, jossa panokset ovat aina korkeat. Onnistuessaan numerot vilkkuvat tiuhaan tahtiin tulostaululla.

West Coast Phoenixin oman kausiennakon mukaan joukkueen talvikausi oli koronan myötä rikkonainen ja Naisten Vaahteraliigaan WCP lähtee suhteellisen kapealla pelaajakokoonpanolla. Pelinrakentajana kuitenkin nähdään totutusti Ronja Sulin, jonka suosikkikohteiksi ennakoidaan Veronika Heinoa ja Sanni Heikkistä. Myös raisiolaisten juoksuhyökkäyksen palloa kantava voima Emmi Karru on mukana kokoonpanossa.

Trojansin ensimmäinen kotiottelu urheilupuiston yläkentällä pelataan vasta heinäkuun lopulla, sunnuntaina 25.7. kello 18.00. Vastustajana silloin sarjanousija Mikkeli Bouncers. Bouncersista ei ole paljoakaan tietoa muuta kuin se, että se on voittanut kahdesti peräkkäin naisten I divisioonan. Kaudella 2019 loppuottelussa kaatui West Coast Phoenix niukasti 8–6, mutta mikkeliläiset eivät silloin halunneet vielä nousta Naisten Vaahteraliigaan. Viime kaudella Bouncers nuiji loppuottelussa Kotka Eaglesin 28–8 ja nyt alkoi nousu ylemmälle sarjatasollekin kiinnostaa. 

Mielenkiinto kohdistuukin Naisten Vaahteraliigan avausotteluun 3.7., jolloin Bouncers saapuu Raisioon. Tuo ottelu antaa jonkinlaista osviittaa siitä, mitä mikkeliläisiltä on lupa odottaa. 

Trojans Women on onnistunut haastamaan jo parin kauden ajan liigan selkeän ykkösjoukkue Wolverinesin, ja kun liiga pelataan neljällä joukkueella on itsestään selvää, että tavoitteena ei voi olla muu kuin mestaruus. Viime kaudella jo nähtiin miten kimurantiksi sarja voi mennä, joten jokaisella ottelulla on tälläkin kaudella valtava merkitys. Tervetuloa seuraamaan Trojansin pelejä Turun urheilupuiston yläkentälle!

Scroll to top