Trojans Women matkustaa Lohjalle Lionessesin vieraaksi

Julkaistu: 25.5.2022

Viime lauantaina voittojen tielle päässyt Trojans Women kohtaa tulevana lauantaina kautensa kahdella tappiolla aloittaneen nousijajoukkueen Lohjalta. 

Trojans Women lähtee lauantain otteluun taskussaan 32–20 voitto West Coast Phoenixistä. Ottelu oli aikamoista laaksoa ja kukkulaa, mutta välähdyksittäin nähtiin jo niitä otteita, joiden myötä viime kausi päättyi mestaruusjuhliin. Alkukautta ovat haitanneet muutamat loukkaantumiset, mutta sairastuvan nyt alettua tyhjentyä Trojans alkaa varmasti löytää tutun iskukykynsä.

Trojansin sairaslista lyhenee ja iskukyky kohenee

Ensimmäisen ottelunsa jälkeen Trojans saikin jo takaisin vammoistaan toipuneen Lea Kaszasin, joka ottelussa Raisiota vastaan palautti nappaamansa syötönkatkon maaliin asti. Tähtilaitahyökkääjä Jutta Luhtala teki komean paluun pelikentille koppaamalla Jonna Hakkaraisen pitkän heiton maalin arvoisesti. Kun myös Kirsti Nirhamo juhli maalia ja Suvi Partanen peräti kahta, on Lohjan takakentän syytä olla lauantaina varpaillaan. Varsinkin, kun pelinrakentaja Jonna Hakkarainen on aivan liekeissä. Jonna heitti Raisiota vastaan kovalla 60,8 % onnistumisprosentilla 238 jaardia ja neljä maalia. 

Heittopeli tulleekin olemaan tulevana lauantaina isossa roolissa, mikäli keskushyökkääjä Laura Pulkkinen on vielä sivurajalla ja Kaszas keskittyy puolustukseen. Toisaalta pallon kantamisesta Pulkkisen poissa ollessa pääasiassa vastannut Ainara Olmedo on tulevaisuuden lupaus, jolle tilaisuus päästä tositoimiin on kuin laittaisi rahaa pankkiin.

Viime kaudella teräsbetonia ollut Trojansin puolustus on kauden kahdessa ensimmäisesä ottelussa joutunut hiukan taipumaan, kun vastustajat ovat keränneet yhteensä 480 jaardia ja pisteitä on Trojansia vastaan tehty 34. Vertailun vuoksi koko viime kaudella Trojansia vastaan tehtiin vain 13 pistettä ja vastustajat kokosivat keskimäärin vain 105 jaardia ottelua kohden. LB- ja DB-osastot ovat lähes samat kuin viime kaudella, joten eiköhän puolustus kauden myötä tiivisty sellaiseksi hermeettiseksi seinäksi, joka ollaan totuttu näkemään. Eniten taklauksia on tähän mennessä kerännyt Essi Saastamoinen, joka on kärjessä myös koko liigan taklaustilastossa. 

Leijonat liikkuvat juoksemalla

Lohja Lionesses on pelannut kaksi ottelua, joista ensimmäisessä se pani kohtalaisen hyvin kampoihin toiselle sarjanousijajoukkueelle Tampere Saintsille häviten kuitenkin lopulta numeroin 28–44. Lionesses eteni ottelussa 206 jaardia, joista 177 juosten. Heittopelejä oli koko ottelussa vain 14, joista seitsemällä kiinniotolla saalistettiin 29 jaardia eli noin neljä jaardia per heitto. 

Toisessa ottelussa Helsinki Wolverines rökitti lohjalaisia suurinumeroisesti 82–6. Lohja keräsi kuitenkin ottelussa suunnilleen saman verran jaardeja kuin Saintsia vastaankin, mutta kun Wolverines teki maalin 11 perättäisellä hyökkäysvuorolla, ei lohjalaisilla ollut mahdollisuuksia ottelussa.

Tässä vaiheessa kautta tilastoihin ei vielä kannata paljoa tuijottaa, kun joukkueiden vastustajat voivat erota niin paljon toisistaan. Kumpikin lauantain joukkueista on kuitenkin kohdannut Wolverinesin, joten jotain osviittaa ne ehkä antavat. Kuten sen, että Lohja näyttäisi panostavan juoksupeliin, jota pyörittää etupäässä kaksikko Sini Lilja-Suvi Väisänen, jota omilla juoksuillaan täydentää pelinrakentaja Aada Salminen. Puolustuksessa on edukseen erottunut Tuuli Aho, joka on koko liigan taklaustilaston nelonen. 

Ottelu Lohja Lionesses–Turku Trojans Women pelataan lauantaina 28.5. Lohjan Harjulan kentällä kello 13.00 alkaen. 

Scroll to top