Trojans Women oli vielä liian kova Royalsille

Julkaistu: 2.6.2024

Trojansin ja Wasa Royalsin välinen Naisten Vaahteraliigan ottelu ei tarjonnut hiuksia nostattavaa jännitystä, sillä kotijoukkue oli sarjanousija Royalsille vielä liian kova pala purtavaksi. Trojans piti pisteet Turussa numeroin 29–0. Ottelun parasta antia olivat nuorten pelaajien upeat onnistumiset. Ottelun isäntänä toimi Turun Asennusteam Oy.

Toisin kuin kahdessa edellisessä ottelussa, tällä kertaa Trojans ei antanut vastustajalle yhtään eteen. Lea Kaszasin johtama hyökkäys kuljetti palloa juosten ja heittäen varsin vakuuttavalla tavalla. Heti ottelun käynnistyttyä alkanut reippaanpuoleinen sade saattoi hiukan vaikuttaa heittopeliin, mutta ei niin paljoa, etteikö heti ensimmäinen hyökkäysvuoro olisi päättynyt pistesuoritukseen. Lea Kaszasin omalla juoksulla syntyi maali ja lisäpistepelissä Ariadna Tinoco nappasi Kaszasin heittämän pallon maalialueen vasemmassa laidassa kahden pisteen arvoisesti. Tulostaulun digitaalit muodostivat yleisön luettavaksi numerot 8–0.

Ariadna Tinoco taputtelujen kohteena onnistuneen lisäpistepelin jälkeen.

Laura Pulkkisen aloituspotku sujahti läpi Royalsin palautusjoukkueen lähes maaliviivalle asti, josta Veera Hihnala ehti palauttaa palloa vain 10 jaardin linjalle, ennen kuin Trojans-kolmikko Sunelle Coezee, Olga Wasenius ja Jenna Hietala hänet paketoivat nippuun. Royalsin hyökkäys oli vaikean tilanteen edessä ja vuoro päättyikin omalta maalialueelta suoritettuun lentopotkuun.

 

Trojans sai pallon vain 33 jaardin päässä vaasalaisten maalista ja ensimmäisellä yrityksellä Laura Pulkkinen kantoi palloa mallikkaasti ja alkoi näyttää, että tulostaululle saadaan kohta lisää säpinää. Hetkeä myöhemmin Trojans kuitenkin löysi itsensä puolesta kentästä, kun korkean aloitussyötön jälkeen syntyneessä sählingissä Kaszasin jalka koski maassa pyörivään pelivälineeseen, minkä ansiosta Lea sai pallon poimittua mukaansa. Tuomaristo näki tilanteen tahallisena potkuna, ja turkulaishyökkäystä rangaistiin potkun tapahtumapaikasta viiden jaardin takapakilla ja yrityksen menettämisellä.

Laura Pulkkinen tarjoaa ”stiff armia” liian liki pyrkiville kuninkaallisille.

Trojans päätti suosiolla potkaista pallon neljännellä yrityksellä ja antaa vaasalaisten vuorostaan siirtyä hyökkääväksi osapuoleksi. Kaszasin potku tavoittaa Royalsin Veera Hihnalan kädet, mutta Trojansin Sunelle Coezee on aivan lähellä ja onnistuu aiheuttamaan Hihnalalle pallonmenetyksen. Suvi Partanen oli kärppänä paikalla, poimi pallon ja juoksi jäljellä olevat 14 jaardia maalialueelle. Tilanne tuli yllätäen ja vaasalaiset näyttivät lopettavan pelaamisen pallon irrottua Hihnalan käsistä arvellen varmaan, että tämä oli jo maassa. Tuomaristo kuitenkin näki tilanteen toisin ja Trojans pääsi näin kasvattamaan johdokseen 14–0, joka kasvoi vielä pisteellä Laura Pulkkisen potkaistua varmasti lisäpistepotkun haarukkaan. Tilanne 15–0, joka jäi myös ensimmäisen neljänneksen tulokseksi.

Lea Kaszas tykittää palloa troposfääriin.

Trojans kasvattaa karkumatkaansa

Molemmilta joukkueilta nähtiin tuloksettomat hyökkäysvuorot, mutta sitten Trojans sai taas koneensa käyntiin. Matilda Berndtssonin ja Sunelle Coetzeen juoksuilla ja kiinniotoilla turkulaiset pääsivät yli puolenkentän, jonka jälkeen Kaszas tavoitti pitkällä heitolla Suvi Partasen syvältä oikealta laidalta. Partanen kantoi pallon lisäksi vielä selässään kahta Royalsin puolustajaa edetessään kiinnioton jälkeen viiden jaardin päähän maalista. kahta peliä myöhemmin Suvi Partanen on jälleen asialla, tällä kertaa maalilinjan toisella puolella lisäten kotijoukkueen johdoksi nyt 21–0. Lisäpisteitä ei tällä kertaa saatu.

Matilda Berndtsson ei ehdi jäämään feissarien puhuteltavaksi. Ninni Mäkinen varmistaa taustalta, että viesti menee perille.

Royals alkoi saada hiukan hyökkäyspeliään kuosiin ja kiertopeleillä syntyi vähän tulostakin. Paras niistä kuitenkin nollautui kiinnipitorangaistuksen vuoksi. Vaasalaisten harmiksi Trojansin puolustus mukautui nopeasti tilanteeseen ja onnistui estämään isommat etenemiset. Ennen puoliaikaa nähtiin vielä hienoja suorituksia Coetzeelta sekä Ainara Olmedolta, joka tuurasi pallonkantajana Pulkkista ja Berndtssonia.

Katsomossa moni hämmästeli upeasti maajoukkueessa pelanneen ja alkukaudesta lähes pysäyttämättömän Tiia Jansenin puuttumista kentältä. Jansen oli kyllä kentänlaidalla valmiina tulemaan peliin, mutta kun hommat tuntuivat hoituvan muutenkin, sai Tiia huilata tämän pelin ihan rauhassa.

Ainara Olmedo on valinnut suunnan ja muiden on vähän pakko sopeutua siihen.

Royals kompuroi, Trojans rokotti

Kolmas neljännes alkoi Royalsin kannalta heikosti. Laura Pulkkisen määrämittainen aloituspotku kaikkien palauttajien taakse aivan maalilinjan tuntumaan pakotti vaasalaiset kuluttamaan pallon hakemiseen juuri niin paljon aikaa, että Trojansin potkujoukkueen pelaajat ehtivät rensseleihin kiinni. Läheltä maalilinjaa alkanut hyökkäysvuoro takkuili pahemman kerran, kun kaksi aloitussyöttöä leijaili pelinrakentajan yli. Jälkimmäinen näistä päättyi omaan maaliin, kun Ida Similä omalla maalialueellaan toimitti Helen Wichtin taklauksen välttääkseen pallon epäonnekkaasti takarajasta yli. Kaksi pistettä Trojansille ja tilanne nyt 23–0.

Omaa maalia seurannut Royalsin aloituspotku päätyi Sunelle Coetzeelle, joka oli yksi kentän suurista hahmoista. Coetzee palautti palloa hyvän matkaa, jonka jälkeen Kaszas tavoitti toisen suuren hahmon, Suvi Partasen keskeltä kenttää. Coetzee jatkoi juosten ja poimi sen jälkeen pari heittoa tiukasta paikasta. Näistä jälkimmäisen maalialueella, minkä seurauksena Trojansin johto kasvoi jo lukemiin 29–0. Lisäpistepotku ei tällä kertaa osunut hahloon.

Sunelle Coetzee on saanut kutsumatonta matkaseuraa pallonkantoreissulleen. Matilda Berndtsson pyrkii ohjaamaan heitä sivuraiteille.

Trojans toi kentälle uusia nimiä

Tämän pistesuorituksen jälkeen, vielä kolmannella neljänneksellä, Trojansin valmennus alkoi laittaa kentälle vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia. Royals alkoi saada hiukan onnistumisia omassa hyökkäyksessään, mutta maaliin asti eivät uudetkaan pelaajat vaasalaisia päästäneet.

Hyökkäystä johtamaan tuli Lotta Wulff, joka väläytti muutamalla todella komealla pitkällä heitollaan. Wulff otti heti pelipaikan hallintaansa, eikä osoittanut pienintäkään hermoilua. Kaikesta näki, että kun kokemusta tulee hiukan lisää ja yhteispeliä laitahyökkääjien kanssa pääsee nimenomaan pelitilanteessa enemmän harjoittamaan, Lotta on aika lailla valmis pelinrakentaja.

Lotta Wulff laittoi palloa ilmaan kuin vanha tekijä. Matilda Berndtsson #18 ja Jenni Vanhatalo #53 antavat Lotalle aikaa orkestroida hyökkäystä.

Viimeisellä neljänneksellä ei enää pisteitä tehty, vaan siinä Trojans kulutti kelloa ja vaasalaiset hiukan kaunistelivat heitto- ja etenemistilastojaan. Voitolla Trojans nousi neljään pisteeseen yhdessä Saintsin ja Wolverinesin kanssa.

Ottelun parhaina palkittiin Trojansilta kahden maalin Suvi Partanen ja Royalsilta Tytti Tiainen.

Trojans eteni ottelussa yhteensä 306 jaardia, joista 202 heitoilla ja 104 juosten. Trojans pääsi aloittamaan hyökkäysvuoronsa niin hyvistä kenttäasemista, että jaardit jäivät pelitapahtumiin nähden maltillisiksi. Royalsin kokonaisjaardimäärä oli 85, joista 56 kertyi heitoista ja 29 juosten.

Kia Kavander #34, Emma Laapotti #89 ja Eveliina Välimäki esittelevät jalomielisesti yläkentän tekonurmen biosfääriä Mirella Holmille #24.

Päävalmentajan yhteenveto

Trojansin päävalmentaja Tuomas Mankki niputtaa ottelun seuraavasti.

”Ei varmaan tule kellekään yllätyksenä, että valmistautumisessamme merkittävin painotettava osa-alue on ollut se, että aloitamme ottelun terävästi. Olen todella tyytyväinen, että tässä onnistuttiin molemmin puolin palloa! Tämän johdosta emme joutuneet pakottamaan mitään, vaan pystyimme pysymään kiinni normaalissa pelisuunnitelmassamme, ja saimme jaettua hyökkäyksessä palloa laajalla rintamalla. Moni meidän vähän kokemattomammista ja nuoremmista pelaajistamme ottivat tänään taas isoja harppauksia eteenpäin. Tässä yhteydessä on pakko nostaa esiin Lotta Wulffin hienot otteet toisella puoliajalla, hänestä tullaan vielä kuulemaan lähitulevaisuudessa paljon! Erityismaininta tietysti myös koko puolustuksemme pelaajille ja valmentajille – ensimmäinen nollapeli pariin vuoteen meille! Pitää vielä sanoa, että Royals pelasi tänään sisukkaasti. He tuovat hyvän lisän kotimaiseen Vaahteraliigaan heittoa ja juoksua tasapainoisesti hyödyntävällä hyökkäyksellään. He ovat varmasti loppukesästä vielä vahva vastus, kun pelaajat ehtivät hieman tottumaan Vaahteraliigan vauhtiin ja kovuuteen, ja kun alkujännitys ehtii karista.”

Trojansin seuraava ottelu on kotiottelu ensi lauantaina 8.6. kello 14.00 alkaen pelattava Trojans–Oulu Northern Lights

Scroll to top