Trojans Women saa vahvistuksen Meksikosta

Julkaistu: 26.6.2024


Meksikon maajoukkueen ja WNFC-liigan Seattle Majesticsin hyökkäyksen linjapelaaja Olga Valdez vahvistaa Trojans Womenia loppukauden ajan. Valdez on mukana jo sunnuntain Wolverines-ottelussa.

Olga Valdez on 24 vuoden iästään huolimatta ehtinyt jo keräämään mittavan kokemuksen, sillä hän on Meksikon naisten liigan viisinkertainen mestari ja on viimeksi pelannut Yhdysvalloissa WNFC-liigan Seattle Majestics -joukkueessa. Samassa liigassa pelaa muuten myös suomalainen Nana Olavuo. Seattle eteni liigassa playoffehin ja Olga valittiin myös liigan all-pro-tähdistöotteluun.

Valdezin uraan mahtuu sellainenkin erikoisuus, että hän on pelannut aloittavana pelaajana myös miesten liigassa Meksikossa. Suomessa Olga on käynyt aiemminkin, vuonna 2022, edustaessaan maataan Vantaalla pelatuissa MM-kisoissa.

Olga kertoo olevansa erittäin iloinen päästessään näyttämään meksikolaista osaamista myös muissa maissa ja haluaa ottaa oppia myös suomalaisesta jenkkifutiksesta.

Päävalmentaja Tuomas Mankki on erittäinen tyytyväinen, kun Olga saatiin viimein vahvistamaan Trojansia. ”Keskustelut Olgan kanssa aloitettiin jo useita kuukausia sitten, mutta hänelle haluttiin luonnollisesti antaa työrauha Seattlessa joukkueensa kanssa, ja varsinaiset sopimusneuvottelut käytiin vasta kun heidän kautensa päättyi playoffeissa. Olga on ikänsä huomioiden jo todella kokenut kansainvälisen tason huippupelaaja, joka tuo meille kovasti kaivattua fyysisyyttä ja voimaa linjan sisemmille paikoille”.

Pelissä mukana jo sunnuntaina

Olga Valdezin pelaajasiirtoon liittyvät paperit on saatu kuntoon jo ennen juhannusta, joten Olga on kokoonpanossa jo tulevana sunnuntaina, kun Trojans kohtaa Helsingissä Käpylän velodromilla Wolverinesin kello 14 alkavassa vierasottelussa.

Olgan tuomisessa Suomeen ovat auttaneet Trojansin yhteistyökumppanit Panda Turva ja Kortteliravintola Kerttu.

Scroll to top