Trojans Women voittoputkessa

Julkaistu: 13.6.2022

Sunnuntain ottelu Mikkelissä kasvatti Trojansin voittoputken kolmeen otteluun, kun kotijoukkue Bouncers joutui nöyrtymään numeroin 0–29. Trojans nousi voitolla yksinään sarjakakkoseksi.

Pitkään tasaisena säilynyt ottelu tarjosi paljon hyviä suorituksia molemmilta joukkueilta. Bouncersin parhainta antia olivat väkevät juoksupelit, kun taas Trojans väläytteli osaamistaan sekä juosten että heittäen. Ottelu ratkesi lopullisesti vasta viimeisellä neljänneksellä Bouncersin mustaan hetkeen, jonka Trojans käytti hyväkseen, mutta siitä enemmän jäljempänä.

 

Trojans iskee heti lämän tiskiin

Bouncers voitti kolikonheiton, mutta siirsi hyökkäysvuoronsa toiselle puoliskolle, joten vierasjoukkue sai vastaanottaa pallon. Trojans esitteli heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan koko repertuaariaan eli eteni kentällä niin juosten kuin heittäenkin. Vammastaan kuntoon toipunut Laura Pulkkinen oli erinomaisessa vedossa ja jyräsi tuttuun tapaan hyökkäyksen veturina. Lea Kaszas pelasi aiempaa enemmän keskuhyökkääjän roolissa ja aina vaaralliset pelinrakentaja Jonna Hakkaraisen omat juoksut sekoittivat vastustajan puolustuksen pakkaa aina tarvittaessa. Heitoillaan Hakkarainen ruokki tässä hyökkäsyvuorossa lähinnä Suvi Partasta, joka koppasi lähes kaikki hänen suuntaansa ottelussa heitetyt pallot. Kello kävi ja draivi päättyi ajassa 5:28 pelattua aikaa siihen, kun Laura Pulkkinen ylitti kentän vasemmassa kulmassa Bouncersin maalilinjan. Trojans siirtyi 6–0 johtoon ja Pulkkisen itse potkaisemalla lisäpisteellä 7–0 johtoon.

Bouncers osoitti heti hyökkäysvuoronsa aluksi, että puheet juoksujoukkueesta olivat vahvasti liioiteltuja. Pelinrakentaja Emmi Kolehmainen puikkasi pallon kahdesti ilmateitse laitahyökkääjälle ja vasta kolmas peli oli Emilia Kempin juoksu. Uusiin yrityksiin se ei yltänyt, mutta mikkeliläiset olivat optimistisella tuulella ja pelasivat neljännenkin yrityksen, vaikka olivat noin omalla 45 jaardin linjallaan. Milla Korhonen sai pallon Kolehmaiselta ja katse oli suunnattu kentän vasempaan laitaan, josta oli tarkoitus taittaa kohti Trojansin kenttäpuoliskoa, mutta Hilkka Rahkonen oli päättänyt toisin. Hän taklasi Korhosen linjan takana ja hyökkäysvuoro vaihtui.

 

Peli tasoittuu hetkeksi

Trojans ei toisella draivillaan päässyt puusta pitkään ja kun lentopotkun aloitussyöttö oli karvan verran korkea, eikä Pulkkinenkaan saanut sitä kurkoteltua haltuunsa, saivat mikkeliläiset pallon turkulaisten 30 jaardin linjalla eli pääsivät aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa varsin hyvästä starttipaikasta. Eteneminen jäi kuitenkin vähäiseksi ja siitäkin leijonanosa tuli Trojansin virheestä. Hyökkäys sakkasi 19 jaardin linjalle, josta valkopaitainen vierasjoukkue sai pelivälineen taas käsiinsä.

Neljännes vaihtui ja samalla otteluun tuli seesteisempi vaihe, jos sellaisena voidaan pitää sitä, että tulostaululla ei ollut säpinää. Hienoja suorituksia nähtiin silti, jos kohta mokiakin, jollaiseksi voidaan laskea Bouncersin kämmäily lentopotkussa syvällä omalla kenttäpuoliskollaan. Aloitussyöttö viilettää kokonaan ohi lentopotkuun valmistautuneen Anni Almin, jonka tehtäväksi jää koettaa juosta maalialuetta kohti kierivä pallo kiinni ennen valkopaitaisia turkulaisia. Almin harmiksi ensimmäisenä paikalle ehtii kokenut Lea Kaszas, joka määrätietoisesti tuuppaa Almin pois pallon välittömästä läheisyydestä ja ottaa puhallettavan lelun hallintaansa.

Trojansin saama aloituspaikka 10 jaardin päästä maali on todellinen lahja, mutta se ei tuntunut kelpaavan. Lähinnä omien hölmöilyjen myötä pallo liikkui lähinnä taaksepäin ja lopulta oltiin 23 jaardin päässä maalista. Kun yritykset olivat loppumassa, jouduttiin kokeilemaan 33-jaardista kenttäpotkumaalia. Pulkkisen potku oli aika hyvin oikeassa suunnassa, mutta osui lopulta joko poikkihirteen tai oikeanpuoleiseen tolppaan.

Bouncers-hyökkäyksen piipahdettua kentällä Trojans sai uuden tilaisuuden, eikä tällä kertaa jättänyt sitä käyttämättä. Lea Kaszas eteni kentän vasenta laitaa täydellisenä soolojuoksuna ja vei vieraat nyt 13–0 johtoon. Lisäpistepeli jäi piippuun, eikä neljänneksellä tehty enempää pisteitä.

 

Puolustukset varastavat shown

Kolmannella neljänneksellä tulostaulun hoitajat voivat lukea rauhassa Aku Ankan taskukirjaa, sillä kentän tapahtumat eivät anna aihetta pelitilanteen numeraalisten representaatioiden modifiointiin. Bouncers onnistui etenemään kertaalleen jo 10 jaardin päähän Trojansin maalialueesta, mutta eväät loppuivat ennen kuin maaliviiva ylittyi. Trojanskin eteni mallikkaasti heitoin ja juoksuin vastaavasti Bouncersin kenttäpäätyä kohti, mutta ratkaisevilla hetkillä ajoitukset eivät olleet heittopeleissä aivan jiirissä, ja palkinto jäi saamatta.

Kun hyökkäykset eivät juhli, ovat valokeilassa puolustukset. Kummankin joukkueen puolustus oli selvästikin saanut yliotteen vastustajan hyökkäyksestä, ja onnistui torpedoimaan mitä elaboroiduimmatkin hyökkäyssuunnitelmat. Bouncersin takakenttä teki Trojansin laitahyökkääjien työskentelyolosuhteet tukaliksi ja Trojansin puolustus oli jatkuvasti tukkimassa Bouncersin pallonkantajilta etenemislinjoja.

 

Bouncersin musta hetki 

Kun ottelussa siirryttiin viimeiseen vaiheeseensa eli neljännelle neljännekselle, osui kotijoukkueelle lyhyt, mutta sitäkin mustempi vaihe ottelussa. Syvälle omalle alueelleen juuttunut hyökkäys joutui turvautumaan lentopotkuun. Läpi ottelun oltiin molemmilta joukkueilta nähty aloitussyötöissä ja niiden vastaanotoissa hiuksenhienoa epätarkkuutta. Niin nytkin. ”Snäppi” oli korkea ja ylitti Anni Almin pallon päätyessä Bouncersin maalialueelle. Alm koetti pelastaa tilanteen valkoisen pelaajameren vyöryessä tsunamin lailla kohti, ja päätti viskoa pallon pois maalialueelta. Se ei kuitenkaan tavoittanut muuta kuin Urpolan tekonurmen pinnan ja tuomarien velvollisuudeksi jäi ilmoittaa sääntökirjan mukaiseksi tuomioksi tahallinen epäonnistuminen heitossa sekä oma maali. Trojansille kaksi pistettä ja lisäksi pallo Bouncersin syvältä potkaistavasta aloituspotkusta.

Trojansin hyökkäys viipaloi nopeasti Bouncers-puolustuksen kuin kesäkurpitsan Hakkaraisen terävillä heitoilla, Suvi Partasen kiinniotoilla sekä Pulkkisen ja Kaszasin juoksuilla. Viimeistelytyön tekee osuvasti Jutta Luhtala, joka ottelun alkupuolella epäonnekseen pudotteli useita palloja. Nyt peliväline pysyi matkassa ja Luhtala punnersi itsensä väkisin maalialueelle, vaikka Bouncersin puolustus kiskoi selällään maaten Juttaa kädestä kuin tavaratalon karkkiosastolla äidiltä irtsareita vaativa lapsi. Pulkkinen lasautti pisteeksi iin päälle… öh, no pisteen eli tilanne taululla 0–22.

 

Kosmeettisia toimenpiteitä

Bouncers taisi lamaantua synkästä tuokiostaan, sillä Trojans sai neljänneksen puolivälissä pallon jälleen puolessa kentässä haltuunsa ja pääsi vielä ehostamaan lukemia tulostaululla. Olivia Tolonen nappasi Hakkaraisen heiton kentän oikeassa laidassa, Partanen poimii pitkän siivun keskellä kenttää viiden jaardin päässä maalista. Hetki sneppailtiin tässä asemassa, kunnes Laura Pulkkinen puhkaisi juoksullaan maalilinjan ja potkaisi päälle lisäpisteen päättäen pisteidenteon tässä ottelussa lukemiin 0–29, näin virallisesti ilmoitettuna.

Loppu olikin sitten päätösvihellyksen odottelua, sillä aikaa oli jäljellä enää alle kaksi minuuttia ja piste-ero liian suuri kurottavaksi, vaikka sitä koettaisi itse Mandrake-taikuri. Lopputulos Mikkelin iltapäivässä 0–29.

Voitolla Trojans nousi kuuteen pisteeseen ja sarjataulukon toiselle sijalle yhden voiton päähän Wolverinesista.

Seuraava Trojansin ottelu on vielä vierasottelu ja siinä matkustetaan Tampereelle kohtaamaan sarjakolmonen Saints. Ottelu Pyynikin kentällä pelataan lauantaina 18.6. kello 12.00 alkaen.

Scroll to top