Trojans Women Wolverinesin puntariin lauantaina

Julkaistu: 31.7.2020Lauantaina 1.8. Trojans Women pääsee mittauttamaan iskukykynsä, kun se matkustaa Helsinkiin kohtaamaan hallitsevan mestarin Wolverines Ladies Goldin. Molemmat joukkueet aloittivat kautensa reilulla voitolla ja nyt nähdään, missä voimasuhteiden osalta mennään.

Trojans avasi kautensa voittamalla Tampere Saints Naiset selvin 41–6 numeroin. Ottelun alkua sävyttivät kuitenkin ylilatautumisen aiheuttamat hätäilyt ja virheet, ja vieraat pääsivät ensimmäisenä työllistämään tulostaulun hoitajaa. Mitä pidemmälle ottelu eteni, Trojans kuitenkin osoitti olevansa tamperelaisia edellä ja loppunumerot kertoivat samaa.

Wolverines sai vieraakseen avausottelussa sarjanousijan Raisiosta. Kovaa pelaava West Coast Phoenix esiintyikin ottelussa edukseen ja onnistui etenemään paikoitellen erinomaisesti kentällä, mutta karkeat virheet maalin jo lähestyessä pitivät raisiolaiset poissa tulostaululta. Wolverines sen sijaan pystyi rutiinilla takomaan tasaisesti pisteitä ja ottelu päättyi helsinkiläisten 37–0 voittoon. 

Lauantain ottelussa Trojansin on alusta alkaen oltava hereillä, sillä Wolverinesia vastaan ei ole varaa antaa yhtään ilmaista pistettä. Wolvot on niin kurinalainen ja taitavasti valmennettu joukkue, että saatuaan masiinansa käyntiin, se jauhaa jaardeja ja pisteitä katkeamattomana kymenä. Trojansilla, kuten liigan kaikilla joukkueilla, on takaraivossaan muistissa aika monta kitkerää tappiota, joten jos piste-ero kasvaa suureksi, on oma usko koetuksella. 

Trojansin pitää paitsi pitää sinikeltaiset poissa maalialueelta, myös onnistua itse järjestämään tulostaululle säpinää pisteiden muodossa. Aseita siihen kyllä riittää. Laura Pulkkiselle ja Lea Kaszasille pitää saada heti alkuun hyviä onnistumisia, niin helsinkiläisten puolustus joutuu lataamaan boksiin väkeä, mikä taas avaa tilaa Jonna Hakkaraisen heitoille Janna-Jemina Seilekselle, Kirsti Nirhamolle ja muille Trojansin laitahyökkääjille.

Kun tällä kaudella otteluita runkosarjassa on vain kolme, on jokaisessa ottelussa panosta. Kuitenkin kaikki sarjan joukkueet pääsevät välieriin ja saavat tilaisuutensa pelata itsensä loppuotteluun, joten ehkä tämänkin ottelun kaikkein tärkein anti on kuitenkin saada selville, missä nämä joukkueet menevät nyt, jotta mahdollisen merkityksellisimmän ottelun koittaessa omat ja vastustajan vahvuudet ja heikkoudet ovat tiedossa. 

Scroll to top