Trojansille naisten U20-joukkue

Julkaistu: 16.2.2021


Pitkään tavoitteena ollut tyttöjen oma juniorijoukkue on nyt todellisuutta Turussa. Trojansin U20-joukkue on saatu perustettua ja kaikki kiinnostuneet ovat erittäin tervetulleita mukaan!

Tyttöjen juniorijoukkueiden perustaminen on ollut SAJL:n ja jäsenseurojen prioriteettilistalla korkealla jo pitkään, mutta nyt alkaa vihdoin tapahtua, kun alle 20-vuotiaiden naisten sarja saadaan toden teolla käyntiin. Ensi kaudeksi mukaan on ilmoittautunut jo neljä joukkuetta, joista yksi on Turku Trojans. Muut sarjassa pelaavat joukkueet ovat Raisio West Coast Phoenix, Jyväskylä Jaguars sekä Helsinki Wolverines. 

Tarkoituksena on luoda mahdollisimman laajalti mahdollisuudet amerikkalaisesta jalkapallosta kiinnostuneille tytöille päästä pelaamaan samanikäisten tyttöjen kanssa. 

– Moni jo lajia harrastavista tytöistä on pelannut pelkästään poikien sarjoissa. Tyttöjen oma sarja mahdollistaa erilaisen kokemuksen, sillä kyseessä on kuitenkin varsin fyysinen laji, summaa U20-tyttöjen sarjapäällikkö Milena AbbasMamode.

Yhteistyö seurojen kesken nousee tärkeään rooliin. Kun kaikilla seuroilla ja alueilla ei vielä ole omaa tyttöjen joukkuetta, olisi tärkeää, että halukkaat voisivat siirtyä pelaamaan omanikäisille tarkoitettua U20-sarjaa toisella paikkakunnalla olevaan seuraan. Sarjan ajankohta tarjoaa tähän hyvät mahdollisuudet, sillä U20-sarja pelataan aikuisten sarjojen jälkeen. Tämän ansiosta myös ikänsä puolesta joukkueeseen mahtuvat naisten joukkueiden pelaajat voivat osallistua U20-sarjaan. 

Milena AbbasMamodella on selkeä käsitys sarjan tarvoitteista:

– Ideana on rakentaa toimiva konsepti, jossa on neljä aluejoukkuetta ja aluekoordinaattori, joka vastaa alueen toiminnasta sarjapäällikölle. Tyttöjuniorit jakautuvat eri seuroista aluejoukkueisiin maantieteellisesti, erilaiset sopimukset huomioiden, tärkeimpinä pointteina tyttöjen etu ja seurayhteistyö. 

Miten mukaan?

Joukkueeseen pääsevät mukaan niin lajia jo pelaavat ja sitä joskus kokeilleet kuin myös ne, joilla ei ole amerikkalaisesta jalkapallosta aiempaa kokemusta. 

Jos olet 15–20-vuotias nainen ja kiinnostunut amerikkalaisesta jalkapallosta, ota yhteyttä Essi Saastamoiseen, joka on joukkueen yhteyshenkilö Trojansissa. Lähetä sähköpostia Essille osoitteeseen trojansgirls@turkutrojans.com, niin saat tarkempaa tietoa siitä, miten pääset mukaan sekä missä ja milloin treenit alkavat. 

Scroll to top