Trojansin ja Bulldogsin U15- ja U17- joukkueet yhteistyöhön

Julkaistu: 15.12.2020

Kaksi hyvin samanlaisessa tilanteessa U15- ja U17-junioriensa kanssa olevat Turku Trojans ja Sipoo Bulldogs ovat löytäneet toisensa ja solmivat yhteistyösopimuksen. Yhteisyön myötä juniorit pääsevät pelaamaan ison kentän 11 vs 11 jenkkifutista.

Trojans ja Bulldogs ovat tahoillaan tehneet laadukasta juniorityötä, mutta U15- ja U17- ikäisistä on puuttunut juuri sen verran pelaajia, ettei täysimittaisiin 11 vs 11 -sarjoihin ole voitu osallistua. Sen sijaan, että seurat olisivat jääneet murehtimaan asiaintilaa, ne etsivät ongelmaan ratkaisun. Tuloksena on seurojen välinen yhteistyösopimus, jonka pohjalta näiden ikäluokkien juniorit Trojansista ja Bulldogsista muodostavat yhdistelmäjoukkueen.

Molemmissa seuroissa on paljon lupaavia junioriurheilijoita ja yhteistyö antaa heille mahdollisuuden ottaa omalla pelaajapolullaan luonnollinen askel eteenpäin ja näyttää kyntensä riittävän kovalla sarjatasolla. Luonnollisesti kahdesta seurasta koottava yhdistelmäjoukkue lähtee kauteen haastajan asemasta, mutta tärkeintä on kuitenkin, että niin pelaajat kuin organisaatiotkin saavat tilaisuuden kehittyä.

Junioripäällikkö Tero Niemi on tyytyväinen yhteistyöhön

Yhteistyöhön ryhtyminen Bulldogsin kanssa oli helppo päätös, koska seura on tullut tutuksi vuosien varrella eri ikäryhmien osalta. Bulldogsin tavoitteet vastaavat meidän tavoitteitamme ja seuran aktiivit ovat tehtäviinsä sitoutuneita, joten uskon projektimme kantavan hedelmää. Nyt alkava yhteistyö mahdollistaa molemmille seuroille selkeän pelaajapolun, jolla edetä aikuisten huipputasolle. Trojans pystyy tarjoamaan jatkossa SM-tason nuorten kilpaurheilua, ja toivotankin kaikki lajista kiinnostuneet uudet pelaajat sekä kauden pari jäähdytelleet pelikentille. Lajimme soveltuu hyvin kaikentyyppisille nuorille ja on ns. late-entry laji. Jääkiekosta, koripallosta ja jalkapallosta saa hyvän pohjan amerikkalaiseen jalkapalloon ja monet lajin huipuista ovatkin valinneet lajinsa vasta yliopistossa. Go Trojans!

Valmennuksessa riittää kokemusta

Trojansin ja Bulldogsin U17-yhdistelmäjoukkueen valmennuksesta tulee vastaamaan yksi Suomen kokeneimmista jenkkifutisvalmentajista, Mikko Ranta-aho, joka palaa tositoimiin muutaman vuoden tauon jälkeen. Yli 30 vuoden lajikokemuksesta on hyvä ammentaa nuorille pelaajanaluille tietoa ja taitoa sekä viisauksia niin kentälle kuin sen ulkopuolellekin. 

U15-joukkuetta tulee valmentamaan niin ikään kokenut ja useita mitaleja divisioonatasolla valmentajana saalistanut Jussi Ala-Tuuhonen. Hän on viimeksi vamentanut SM-sarjassa puolustuksen koordinaattorina TAFT-ECG-Bulldogs-yhdistelmäjoukkueessa.

Lue uutinen Sipoo Bulldogsin sivuilta!

Scroll to top