Trojansin kiri ja kirvelevästi vajaaksi

Julkaistu: 16.6.2024

Raision Kerttulan kentällä pelatussa miesten II divisioonan B-lohkon ottelussa Trojans kohtasi Hämeenlinna Tigersin. Tasaiseksi ennakoitu ottelu ratkesi vasta viimeisten minuuttien aikana, ja lopulta Tigers vei voiton lukemin 13–18.

Tigers avasi pisteidenteon ensimmäisellä neljänneksellä, kun Eemeli Ahokas syöksyi muutaman jaardin päässä maalialueesta keskeltä läpi linjan ja vei hämeenlinnalaiset johtoon. Entinen Trojans-pelaaja Otto Laineviimeisteli lisäpistepotkun onnistuneesti, ja Tigers johti 7–0.

Trojansin hyökkäys toimi ajoittain hyvinkin mallikkaasti, mutta turhan moni hyvä hyökkäysvuoro päättyi omiin virheisiin. Ensimmäisellä puoliskolla nähtiin laaja kirjo erilaisia rikkeitä, joista päätuomari Jani Sipi joutui langettamaan rangaistuksia. Tästä huolimatta Trojans onnistui tasoittamaan pelin toisella neljänneksellä, kun Benjamin Varvas koppasi pelinrakentaja Niklas Kantosen pitkän heiton, eikä kosketusetäisyydellä ollut yhtään Tigersin puolustajaa. Akseli Silto potkaisi lisäpisteen onnistuneesti haarukkaan ja peli oli tasan 7–7.

Molemmat joukkueet käyttivät koko hyökkäysarsenaaliaan eli pelissä nähtiin sekä hyviä juoksuja että komeita heittoja. Myös potkupelejä nähtiin, kun Tigers siirtyi uudelleen johtoon Otto Laineen kenttäpotkumaalilla. Tauolle mentiin lukemissa 7–10.

Toinen puolisko

Toisella puoliskolla peli aaltoili edelleen tasaisena kummankin joukkueen puolustusten tehdessä toistuvasti vastapuolen hyökkäysmiehistön suunnitelmat tyhjiksi. Hämeenlinna sai kuitenkin aikaan menestyksekkään hyökkäysvuoron, jonka päätteeksi pelinrakentaja Topias Rajalaakson tyylikkäästä heittopelistä pallon saanut Aleksi Riiheläinen onnistui eteenpäin kaatuessaankin syöksymään yli maaliviivan. Lisäpisteitä lähdettiin hakemaan kahta eli pelaamalla pallo uudestaan maalialueelle, ja tässä myös onnistuttiin, kun Otto Laine poimi Rajalaakson heiton. Tilanne taululla nyt 7–18.

Trojans ei jäänyt tumput suorana odottamaan noutajaa, vaan käynnisti takaa-ajon, jonka tuloksekkaana seurauksena Christopher Cousinerie poimi Kantosen heiton ja rimpuili puolustaja niskassaan väkisin yli. Kahden pisteen lisäpisteyritys ei yltänyt maaliin asti, joten tilanteeksi kaventui 13–18, jota ei kenttäpotkumaalilla pystyisi tasoittamaan, tarvittiin siis touchdownia.

Ratkaisu

Se, että Trojans suoritti aloituspotkun lyhyenä onside-potkuna, ei tullut kenellekään yllätyksenä, mutta siitä huolimatta Trojans ehti ensimmäisenä palloon käsiksi. Peliaikaa oli vielä nelisen minuuttia jäljellä ja amerikkalaisessa jalkapallossa se on enemmän kuin tarpeeksi. Turkulaishyökkäys takkusi kuitenkin pahasti, eikä maisema vaihtunut toivotulla nopeudella. Hyökkäys sinnitteli jotenkuten elossa, kunnes lopulta Tigers-puolustajan onnistui repiä pallo kiinnioton jälkeen Magnus Riihimäeltä. Tigers kulutti viisaasti kellon loppuun ja kuittasi kaksi sarjapistettä lopputuloksella 13–18 (7–10).

Virheet ja rikkeet kuuluvat lajiin olennaisena osana, mutta yleensä se osapuoli, joka tekee niitä vähemmän, voittaa ottelun. Niin tälläkin kertaa. Hämeenlinna sai pidettyä paremmin päänsä pelissä ja oli viisi pistettä parempi. Nyt vain turhat virheet pois niin kyllä tästä hyvä tulee.

Trojansin seuraava ottelu on vierasottelu sarjaa johtavaa Bulldogsia vastaan 29.6. Keravalla, Kalevan tekonurmella. Seuraava kotiottelu pelataan tutulla Turun urheilupuiston yläkentällä noin kuukauden päästä eli 14.7. kello 14.30, jolloin vastustaja tulee Helsingistä, nimittäin Wolverines Blue.

Scroll to top