Trojansin miehet avaavat kautensa kotiottelulla lauantaina

Julkaistu: 3.6.2022

Turkulaisille tarjoutuu pitkästä aikaa tilaisuus päästä katsomaan miesten jenkkifutista omalla kotistadionillaan, urheilupuiston yläkentällä, kun Trojans saa lauantaina vastaansa Razorbacksin Lappeenrannasta.

Trojansin miesten joukkue koostuu varsinaissuomalaisista harrastajista ja edustaa siten aluetta laajemminkin kuin vain Turkua. Pari vuotta sitten käynnistynyt hanke miesten amerikkalaisen jalkapallon harrastuksen nostamiseksi jälleen kartalle etenee ja tällä kaudella joukkue pelaa II divisioonassa, jossa samassa B-lohkossa pelaavat Trojansin lisäksi East City Giants ja Wolverines Blue Helsingistä, Hyvinkää Falcons, Hämeenlinna Tigers, Lappeenranta Razorbacks sekä Kuusankoksi Cowboys.

Lauantaina Turussa kello 17.00 alkaen pelattavassa sarja-avauksessa Trojans isännöi Lappeenranta Razorbacksiä. Kauden ollessa vielä alussa ja kun yhtään peliä ei ole vielä pelattu, on vaikea arvioida joukkueiden tilannetta ja voimasuhteita. Sarjataso huomioiden, suuriakin muutoksia voi tapahtua kausien välillä, joten viime kauteenkaan on turha tukeutua ottelun ennakkoarvioissa. Asian voi kääntää katsojien kannalta myös positiiviseksi, sillä odotettavissa voi olla mitä tahansa. Kannattaa siis tulla paikan päälle katsomaan ja kannustamaan. Samalla voi todeta miltä urheilupuiston legendaarinen yläkenttä näyttää vasta valmistuneen remontin jälkeen.

Trojansin päävalmentaja Aki Halosen ajatuksia tulevasta kaudesta ja avausottelusta.

Kauteen valmistautuminen on ollut helpompaa kuin viime vuonna, päästiin vetämään suhteellisen ehjä treenikausi. Viime kauden pieni mutta tiivis joukkue on pääosiltaan edelleen mukana, ja tämän ytimen ympärille on saatu mukaan kovatasoisia vahvistuksia, paluumuuttajia ja jokunen ihan uusikin pelaaja.

– Muutama pelaaja on käynyt jo avaamassa kautensa farmisopimuksen kautta UNC:n riveissä Vaahteraliigassa, ja vastavuoroisesti kauden avaukseen saadaan sieltä vähän apuja, kun kourallinen nuoria pelaajiamme on viettämässä lauantaina hyvin ansaittuja valmistujaisiaan. Viime kesän suurin haaste oli rosterin kapeus, mutta nyt näyttää ihan hyvältä ja pari pelaajaa on liittymässä mukaan vielä kauden alettua, eli sikäli luottavaisin mielin kohti kautta.

Yläkenttäkin saatiin kuntoon sopivasti pari päivää ennen avauspeliä, niin päästään aloittamaan kausi kotiyleisön edessä.

Lauantaina 4.6. siis suunnaksi jälleen yläkenttä. Peli potkaistaan käyntiin kello 17.00.

Scroll to top