Trojansin miehet avaavat kautensa Kuusankoskella

Julkaistu: 25.5.2023

 

Miesten II divisioona käynnistyy Trojansin osalta lauantaina 27.5. vierasottelulla Kuusankoski Cowboysia vastaan. Ottelu Kuusaan pallokentällä alkaa kello 14.00.

Trojansin valmistautuminen alkavaan kauteen on sujunut hyvin, kertoi haastattelemani Trojansin QB/DB Petrus Virtanen. Viime kaudella pelanneet ovat taas vuoden verran kokeneempia ja myös uusissa pelaajissa, joita syksyn ja talven aikana on tullut mukaan, on useita vankkaa kokemusta omaavia nimiä. Kaiken kaikkiaan Trojansin rosteri on isompi kuin viime kaudella. Se tarkoittaa käytännössä lisää syvyyttä ja kokemusta puolustuksen pelipaikoille sekä nopeutta ja intoa hyökkäykseen. Uutta pelisysteemiä on päästy ajamaan sisään koko off-seasonin ajan, mikä lupaa sekin hyvää kautta ajatellen, Virtanen ennakoi.

Lauantain vastustaja Kuusankoski Cowboys on ennakolta kova joukkue. Se on erittäin fyysinen ja viime kaudella se voitti kaikki runkosarjan ottelunsa, joten pelaajien itseluottamus on varmasti kovalla tasolla. Mikään ei viittaa siihen, etteikö Cowboys pelaisi tänäkin vuonna hyvin samantapaista peliä kuin viime kaudellakin.

Aseeton ei ole Trojanskaan, sillä etenkin turkulaispuolustus on fyysinen ja kokenut, toteaa Petrus Virtanen. Lisäksi puolustuksen taitopelipaikoille on saatu tärkeitä vahvistuksia. Hyökkäys on viime vuosiin verrattuna paljon räjähtävämpi ja mielenkiintoisempi. Virtanen vakuuttaa, että hyökkäys tulee käymään vastustajan puolustuksen heikkouksien kimppuun väkevästi ja käyttämään kentän jokaisen neliösentin. Puolustus tulee olemaan vahva ja hyökkäyksen tulee omalta osaltaan tukea sitä pitämällä vastustajan hyökkäys poissa kentältä, niputtaa Virtanen arvionsa.

Menestyäkseen ottelussa Trojansin pitää saada oma pelisysteeminsä pyörimään heti alusta asti. Alkutahmeutta saattaa näin ensimmäisessä ottelussa ilmetä, mutta jokaisen tulee siitä huolimatta pyrkiä suorittamaan oma osuutensa mahdollisimman hyvin. Isäntäjoukkue Cowboysilla ei välttämättä ole kaikkea tietoa Trojansin pelaajista, joten yllätyksiä voi pelissä ilmaantua, lupailee Petrus Virtanen.

Scroll to top