Trojansin miehet isännöivät vihdoin kotiottelua, kun ECG saapuu Turkuun

Julkaistu: 28.6.2023

Trojans on aloittanut kautensa miesten II divisioonassa kahdella vierasottelulla, mutta sunnuntaina pääsee kotiyleisökin nauttimaan varsinaissuomalaisesta jenkkifutiksesta, kun kello 13.00 yläkentällä kohtaavat Trojans ja East City Giants.

Trojans aloitti kautensa etukäteen vahvaksi tiedettyä Kuusankoski Cowboysia vastaan ja pystyi hetkittäin pysymään ”skoobarien” vauhdissa. Toisella puoliskolla kotijoukkue kuitenkin karkasi turkulaisilta ja voitti ottelun numeroin 29–6.

Toisessa ottelussa Trojans matkasi Hyvinkäälle, jossa turkulaisten vahva heittopeli teki selvää Falconsista. Kotijoukkue onnistui aivan alussa tekemään yhden maalin, mutta sen jälkeen Trojansin puolustus laittoi portit säppiin. Turkulaishyökkäys sen sijaan tehtaili maaleja lähes solkenaan Petrus Virtasen heitoilla ja usean eri maalintekijän voimin. Iso rooli Trojansin voitossa oli vastustajan pallonmenetysten tehokkaassa hyödyntämisessä. Rähmäykset jäivät isolla prosentilla nimenomaan turkulaisten käsiin.

Helsinki East City Giants on II divisioonan B-lohkon kärjessä voitettuaan suurinumeroisesti Falconsin 53–0 ja pisteilottelu Cowboysin kanssa päättyi helsinkiläisten 41–25 voittoon. Maalisuhde 94–25 kertoo, että pisteidentekovoimaa jättiläisten riveistä löytyy. Laitahyökkääjät Ronny Lindroos ja Daniel Rubinstein etenkin ovat kunnostautuneet maalinteossa.

Mielenkiintoinen kuriositeetti otteluun liittyen on se, että näiden joukkueiden ensimmäisestä virallisesta kohtaamisesta tulee kuluneeksi aika tarkalleen 40 vuotta. Trojans perustettiin helmikuussa 1982 ja se pelasi jo samana kesänä ensimmäisen kautensa Vaahteraliigassa, mutta lohkojaon vuoksi ei pelannut vielä silloin ECG:tä vastaan. Seuraavalla kaudella eli vuoden 1983 Vaahteraliigan neljännellä kierroksella yläkentällä pelattiin huipputasainen Trojans–ECG-ottelu, jossa kotijoukkue joutui taipumaan numeroin 0–7. Tarkempaa päivämäärää en tähän hätään mistään löytänyt, mutta neljäs kierros osui todennäköisesti aika lähelle kesä–heinäkuun vaihdetta. Historiallinen ottelu siis luvassa.

Sunnuntaina on siis tarjolla viihdyttävää ja hyökkäysvoittoista jenkkifutista, joka on paikan päällä kaikkein parasta. Ottelu Turku Trojans–Helsinki East City Giants alkaa Turun urheilupuiston yläkentällä sunnuntaina 2.7. kello 13.00.

Scroll to top