Trojansin miehet voitokkaina kotona

Julkaistu: 3.7.2022

Trojansin miesten joukkue nappasi toisen voittonsa sunnuntaina päihittämällä Turun urheilupuiston yläkentällä Helsinki East City Giantsin numeroin 20–8. Turkulaisten vahva toinen puolisko ratkaisi tasaisen ottelun kotijoukkueen hyväksi. 

Helteisellä yläkentällä pelattu ottelu alkoi helsinkiläisten hyvillä otteilla. Juoksupeleihin Trojans tuntui pääsevän hyvin kiinni, mutta pelinrakentaja Jason Thomas löysi heitoillaan varsin hyvin etenkin Eetu Päiväniemen, joka myös vastasi ottelun ensimmäisestä maalista. Lisäpistepeli pelattiin ja myös siinä Thomasin heitto tavoitti valkopaitaisen ECG-pelaajan maalialueen keskeltä. Tilanne 0–8.

Mitä pidemmälle peli eteni, sitä paremmin Trojans pääsi siihen mukaan. Aluksi kangerrellut heittopeli alkoi toimia ja juoksupuolella väkivahva Akseli Pohto jyräsi jaardeja vastustamattomasti. Toisella neljänneksellä Trojansin sinnikkyys palkittiin. Ensin Trojans pääsi kokeilemaan kenttäpotkumaalia, joka tosin epäonnistui, mutta hetkeä myöhemmin pelinrakentaja Eino Matikaisen heitto osui tarkasti Otto Laineen ulottuville maalialueella ja tilanne kaventui lukemiin 6–8. Lisäpistepelissä Pohto murjoi pallon uudestaan maalialueelle ja peli oli tasan 8–8.

Kolmannella neljänneksellä oli Justus Virtasen vuoro olla hyökkäyksen soihdunkantajana. Matikaisen heitto maalialueen vasempaan nurkkaan oli sopivan mittainen ja Justus Virtanen vangitsi pelivälineen maalin arvoisesti. Lisäpistepeli ei tällä kertaa onnistunut ja tulostaululle näppäiltiin tilanne 14–8. 

Hiukan niukalla rosterilla peliin lähtenyt ECG alkoi helteessä selvästikin uupua ja Trojansin puolustus alkoi päästä yhä paremin ja paremmin kiinni helsinkiläisten pallonkantajiin ja pelinrakentajaan. Parhaimmillaan vierasjoukkuetta työnnettiin taaksepäin toistakymmentä jaardia. 

Viimeisellä neljänneksellä alkupelissä hiukan siipeensä saanut Christopher Cousinerie nousi näkyvään rooliin poimimalla muutamia näyttäviä koppeja. Yksi niistä johti ECG:n maalialueelle ja sen turvin Trojans varmisteli johtoaan tukevamman tuntuiseksi 20–8 -tilanteeksi. Lisäpistepeli ei tuonut lisäystä pistesarakkeeseen. Aivan viimeisillä sekunneilla päästiin vielä kokeilemaan kenttäpotkumaalia, mutta potku jäi matalaksi ja ottelu päättyi lukemiin 20–8. 

Scroll to top