Trojansin miesten kotiavaus lauantaina

Julkaistu: 15.7.2021

Turun seudulla on jouduttu odottamaan pitkään miesten jenkkifutiksen paluuta yläkentälle, mutta lauantaina se tapahtuu, kun kauden toisessa ottelussa vastaan tulee Vantaan TAFT.

Ennen kuin mennään lauantain otteluun, palataan parin viikon takaiseen sarja-avaukseen. Trojans aloitti kautensa Hämeenlinnassa, jossa se kohtasi Tigersin 3.7. pelatussa ottelussa Kokeneempi vastustaja näytti varsinaissuomalaisille kaapin paikan ja seuraavassa päävalmentaja Aki Halosen mietteitä tuosta ottelusta.

Tigers–Trojans 3.7.

Ottelu oli haastava, ja tulostaulun lukemat 52–0 kertovat omalla tavallaan rehellisen kuvan pelitapahtumista, mutta peliesityksissä oli nähtävissä myös paljon positiivista. Puolustus pelasi hyvin, ja antoi mahdollisuuden pysyä ottelussa mukana, mutta hyökkäyksessä ei saatu oikein missään vaiheessa rytmiä päälle. Laitahyökkääjistä varsinkin aiemmin mm. Saintsissa pelannut Kalle Leppänen oli tiukassa vartioinnissa, mutta pelinrakentaja Niklas Kantonen onnistui kuitenkin löytämään Leppäsen pari kertaa avokentältä isojen jaardien arvoisesti. Keskushyökkääjäosastolla Veeti Munck juoksi muutaman kerran näyttävästi puolustajien yli ja läpi.

Positiivisen puolelle pitää ehdottomasti kirjata spessut, jotka menivät kaikkiaan oikein hyvin, varsinkin kun ottaa huomioon miten vähän aikaa niiden harjoittelemiseen on ollut mahdollista käyttää.

Suurin osa pelaajista sai tehdä hommia kahteen suuntaan, ja varsinkin puolustuksen linja- ja tukimiehet jotka kävivät hyökkäyksen puolella itselleen varsin vierailla guardin ja tacklen paikoilla, tekivät melkoisen urakan helteisellä Pullerilla. Kapealla rosterilla lähdettiin peliin, mutta kaikki taistelivat täysillä loppuun asti. Kotiavaukseen pitäisi saada takaisin riviin jokunen poissa ollut avainpelaaja, niin urakka helpottuu siltä osin hieman.

Kentällä oli useampi pelaaja jotka pelasivat uransa ensimmäistä jenkkifutisottelua, ja he täyttivät ruutunsa erinomaisesti.

Erityiskiitokset huoltopuolelle; reissussa oli mukana muutama naisten joukkueen pelaaja pitämässä huolta siitä, että kaikki, mukaanlukien valmentajat, juovat riittävästi ja pysyvät varjossa ja viileässä aina kun mahdollista.

Lopputuloksesta riippumatta ison projektin ensimmäinen näkyvä askel on nyt kuitenkin otettu, Turun talousalueelta tuleva miesten joukkue on taas pelannut 11 vs. 11 -jenkkifutista. Paluuta Yläkentälle on odotettu kauan, ja lauantaina se vihdoin tapahtuu.

Trojans–TAFT lauantaina klo 14.00

Trojansin lauantainen vastustaja, Vantaan TAFT, aloitti kautensa voitolla helsinkiläisestä Wolverines Bluesta. Wolverines pelasi toisen ottelunsa Tigersia vastaan ja hävisi sen lukemin 7–34, joten näistä tuloksista voi hiukan arvioida tulevan vastustajan iskukykyä, mutta ei paljon. Se kuitenkin on varmaa, että Trojans lähtee kaikkiin otteluihin enemmän tai vähemmän altavastaajan asemasta, koska joukkue on koottu vasta hiljattain ja koronatalven myötä yhteispelin sujumisen kannalta tärkeää harjoitteluaikaa on ollut rajallisesti. Joukkue lähtee kuitenkin ennakkoluulottomasti taistelemaan pisteistä ja samalla hankkimaan arvokasta kokemusta. Jokainen askel on eteenpäin. 

Toivottavasti Turun alueen jenkkifutisyleisö löytää tiensä yläkentän lehtereille sankoin joukoin kannustamaan tärkeää pioneerityötä tekevää miesten joukkuetta. Ottelu alkaa kello 14.00.

Scroll to top