Trojansin U17-juniorit aloittivat kautensa ECG:tä vastaan

Julkaistu: 27.5.2024

Kauden avauspeli U17-juniorien SM-sarjassa pelattiin Trojansin osalta Myllypuron kentällä Helsingissä. Vastustaja Helsinki East City Giants, tuttavallisemmin ECG, oli tållä kertaa valmiimpi ja piti sarjapisteet kotonaan numeroin 66–6. Onnistumisia nähtiin silti turkulaistenkin puolella. 

ECG aloitti ottelun väkevästi tekemällä heti ensimmäisellä hyökkäysvuorollaan maalin, mutta Trojans ei jäänyt asiaa ihmettelemään, vaan aloitti myös ottelun hyvin. Pelinrakentaja Sebastian Brusila löysi heitollaan Antti Haapasen, joka koppasi pallon ja juoksi omalta 20 jaardin linjalta jäljellä olevat 80 jaardia aina maalialueelle asti. Lisäpisteitä ei maalin päälle saatu. Lupaavasta alusta huolimatta Trojansin pistesaldo jäi kuuteen pisteeseen, sillä kotijoukkue ECG meni sen jälkeen menojaan. Trojansin joukkueessa oli paljon ensi kertaa sarjapelissä pelaavia sekä U15-ikäisiä, joten puntit eivät olleet kokeneempaa isäntäjoukkuetta vastaan aivan tasan. Helsinkiläiset rokottivatkin Trojansin virheistä kovalla prosentilla ja seuraukset näkyivät tulostaululla. 

Tappiosta huolimatta onnistumisiakin nähtiin kaikilla rintamilla. Keskushyökkääjän ja kulmapuolustajan pelipaikoilla pelannut Kasimir Rosenberg sai onnistumisia molemmin puolin palloa ja hyökkäyksen linja kokonaisuudessaan antoi hyvin aikaa pelinrakentajalle. Nuoret ja ensikertalaiset taistelivat hyvin ja pelaajat ovat nyt yhtä matsia kokeneempia, mikä varmasti näkyy tulevissa otteluissa. 

Päävalmentaja Otto Tikkanen kertoi, että harjoituksissa tullaan hiomaan osa-alueita, joista ottelu paljasti korjattavia asioita. Seuraavaan otteluun on sopivasti aikaa, jotta virheitä saadaan korjattua ja toimivia asioita hiottua paremmiksi. Trojansin seuraava ottelu on melkein kotiottelu, sillä se pelataan Raisiossa Kerttulan kentällä 16.6. Vastustajaksi saapuu Seinäjoki Crocodiles, joka voitti Helsinki Roostersin omassa sarja-avauksessaan 68–8. Tikkanen odottaa vastustajalta etenkin fyysistä juoksupeliä, jota vastaan koetetaan laittaa hanttiin. 

U17 SM-sarjan ottelu Turku Trojans–Seinäjoki Crocodiles sunnuntaina 16.6. kello 12.00 Raisiossa Kerttulan kentällä.

Scroll to top