Turku Trojans Esport Winter 2021 Boot Camp

Julkaistu: 1.3.2021

Trojansin uuden digitaalisen haaran pelaajat pääsivät jälleen leirityksen makuun Winter 2021 Boot Campilla 27–28.2.2021.

Manageri Tomi Myyrän tryouteista ja harjoitusleiristä koostunut viikko on ollut pitkä, mutta hän on viikon antiin erittäin tyytyväinen.

”Rekrytoimme joukkueeseemme viisi uutta pelaajaa tryout-päivien avulla ja Discorc-ohjelman suomalaisia kanavia hyödyntäen. Yhteydenottoja tuli nuorempien pelaajien joukkueeseen pitkälti toistakymmentä. Kokeilemaan heistä tuli noin kymmenen, joista viisi valikoitui lopulta mukaan treenirinkiin ja sitä kautta leirille, jossa nähtiin siis viisi uutta ja viisi vanhaa pelaajaa.” 

Uudet pelaajat asuvat muutaman tunnin ajomatkan päässä, Pirkanmaan ja Uudenmaan alueilla, joten heidän on mahdollista osallistua leirityksiin myös paikan päällä Turussa, kunhan koronarajoitukset sen antavat periksi. Joukkueella on suunnitelmia tehdä tänä vuonna leirien osalta yhteistyötä Suomen Henkilöstötalon kanssa, mutta tästä kerrotaan tarkemmin siinä vaiheessa, kun kaikki asiat ovat selvillä. 

Vastuullisuutta, sitoutuneisuutta ja tekemisen meininkiä

”Vaikka pidimme jälleen etäleiriä, kehotin noin reilun tunnin välein pelaajia käymään ulkona, haukkaamaan happea, juomaan lasin vettä, venytellä niskaa ja selkää sekä ravistella käsiä, jotta veri lähtisi taas kiertämään paremmin. Pelaajiemme on tärkeää oppia alusta asti oikeille tavoille –  esports-pelaajan tavoille. Kannustan aina myös pitämään energiajuomat, karkit ja vastaavat piilossa leirin ajan, jotta keskittyminen itse peliin ei esimerkiksi sokereiden heittelemisen vuoksi kärsisi. Täytyy tässä yhteydessä nostaa myös esille joukkueessa alusta asti ollut pelaaja, joka ilmoitti, että seuraavaan otteluun hän laittaa puhelimen pois pelipöydältä, ettei se häiritse. Sama pelaaja oli aktiivinen koko viikonlopun ja muun muassa ilmoitti sunnuntaina hyvissä ajoin ennen treenien alkua olevansa hieman myöhässä ilman, että minun tarvitsi tämän perään kysellä. Näistä hyvistä jutuista hänet myös palkitsinkin.” Tomilla oli muutenkin hyvää kerrottavaa vanhemmista pelaajista leirin ajalta. 

Koska pelaajia oli tarpeeksi kahteen täyteen joukkueeseen, kaikki pääsivät pelaamaan paljon  – savupommien ja molotovin coctalien heittoharjoittelun sekä taktiikkapalaverien lisäksi. Suurin osa otteluista päättyi myös joukkueiden voittoihin tai tasapeleihin, mikä on hyvä suoritus pelaajilta, jotka eivät ole pelanneet oikeastaan keskenään vielä peliäkään ja kun kokoonpanotkin vaihtelivat eri otteluissa.

Valmentaja vaikuttui näkemästään

Leirillä oli jälleen myös vierailija, joka tällä kertaa oli U17- ja U15-joukkueiden valmentaja Otto Junttila. ”Leirillä tuntui olevan hyvä tekemisen meininki, vaikka pelaajat joutuivatkin pitämään sen näin etänä. Peli näyttää kyllä nopeatempoiselta ja haastavalta. Olen itse pelannut joskus saman tyyppisiä pelejä, mutta ei minusta enää olisi vastusta näille kavereille”, kertoi Otto naureskellen Tomille lauantaina, leirin ensimmäisenä päivänä. 

”Seuraava koitos joukkueella on Assembly Winter 2021 Casual -turnaukseen osallistuminen. Se häämöttää jo maaliskuun puolessa välissä. ”Koetamme saada neljästä kartasta ainakin perustaktiikat haltuun ennen turnausta, vaikka kiire onkin melkoinen. Onneksi iso osa käyttämistämme savu- ja valokranaattien sekä molotovin coctailien ns. lineupeista eli heittopaikoista oli tiedossa myös uusilla pelaajillamme” summaa Tomi joukkueen tulevia haasteita.

Scroll to top