Turku Trojansin ensimmäinen esport-leiri takana

Julkaistu: 30.9.2020

Trojansin esport-toiminta on lähtenyt vauhdilla käyntiin. Viime viikonloppuna tuore joukkue kokoontui ensimmäiselle leirille Scandic Julian tiloihin.

Online try-out-pelien jälkeen oli aika siirtyä virtuaalisesta fyysiseen muotoon ja tavata uudet Trojansin pelaajat. Viisi pelaajaa seitsemästä pääsi paikalle ensimmäiselle kahden päivän leirille. Lisäksi paikalla nähtiin joukkueen uusi valmentaja Rasmus ”Rassukka” Haavisto, joka tuo pöytään paljon ensikäden tietämystä pelin mekaniikasta ja taktiikoista. 

”Meillä oli Rasmuksen kanssa heti alusta aika samanlainen ajatus, mitkä ovat ensimmäiset tärkeät asiat,  jotka pitää saada toimimaan. Molempien mielestä kommunikaatio pelaajien ja vielä tärkeämmin Cristian ”Mole” Myyrän IGL:n (in game leader) välillä on kriittinen palanen, joka pitää saada heti alussa käsittelyyn. Pelissä on myös jokaisessa kartassa lähes jokaisella kohdalla oma kutsumanimi, joka pitää olla sama jokaisen pelaajan mielessä”, toteaa manageri Tomi Myyrä, joka on silminnähden tyytyväinen niin joukkueen kuin uuden valmentajankin tekemiseen viikonloppuna. 

Scandic Julian tarjoamat tilat ja netti toimivat erinomaisesti. Lauantaina lounaaksi syöty brunssi ja sunnuntain hotelliaamiainen saivat pelaajilta paljon kiitosta. Juliasta löytyy asiakkaiden käyttöön myös oma 16-porttinen kytkin, jolla langallisen yhteyden voi jakaa helposti. Lisäksi kokoustila Raati pitää sisällään kiinteän ja tukevan 12 hengen diplomaattipöydän, jonka sisässä on pistorasioita. Tilassa on mahdollista kytkeytyä langattomasti videotykkiin ja siellä on mukavat, säädettävät toimistotuolit.

 ”Kun olemme leireillä meidän pitää myös miettiä – niin kuin kotonakin – ergonomiaa eli peliasentoa. Ilman omien tuolien paikalle tuomista tämä on paras vaihtoehto.” Tomi kertoo tyytyväisen oloisena. 

Joukkueen rutiineihin kuuluu mm. jokaisen harjoitusottelun tai pidemmän muun harjoituksen jälkeen ulkoilu ja pieni venyttely. Lenkin aikana käydään läpi tärkeimmät kohdat harjoituksesta, ja mitä lähdetään seuraavaksi tekemään. Pelaajat saavat kehonhuoltoon lisää infoa jo ensi viikonloppuna, kun 3.–4.10. Scandic Juliassa pidettävällä leirillä urheiluhieroja Marko Kinnunen tulee neuvomaan pelaajia. Markolla on myös oma vastaanotto Maskussa, johon on helppo tulla myös näin korona-aikana hoitamaan lihaksia. 

Ensimmäinen iso koitos häämöttää myös jo pikselihorisontissa, Assembly 2020 Casual -turnaus, johon joukkue on jo ilmoittautunut mukaan.

Scroll to top