U13-juniorit mestareiksi pitkän kaavan kautta, myös U11 tulessa

Julkaistu: 27.9.2020

U13-juniorien I divisioonan finaalissa ei mestaria saatukaan selville pelkästään sarjapisteillä, vaan mitalien kohtalo ratkaistiin hyökkäyskilpailussa.

U13-nuorten sarja oli edennyt Kouvolassa pelattavaan viimeiseen turnaukseen, jossa mitalit ratkaistiin. Lauantaina Trojans sai vastaansa sarjassa toisena olleen Sipoo Bulldogsin, joka onnistui ottamaan runsasmaalisessa ottelussa voiton numeroin 38–20. Voitolla Bulldogs tasoitti sarjapisteet ja mestaruutta lähdettiin ratkomaan hyökkäyskilpailussa.

Joukkueet taistelivat kullasta kynsin ja hampain. Ensimmäisillä hyökkäysvuoroilla kumpikin joukkue teki touchdownin, joten kamppailua oli jatkettava. Toisessa vuoroparissa Trojans onnistui sekä maalissa että lisäpisteyrityksessä ja oli Bulldogsin vuoro vastata siihen. Sipoolaiset pääsivätkin toimittamaan pallon turkulaisten maalialueelle, mutta lisäpisteyrityksessä Trojansin puolustus piti pintansa ja teki tyhjäksi sipoolaisten aikeet. Hyökkäyskilpailun lopputuloksena aikakirjoihin merkitään Trojansin 14–12 voitto ja sarjan mestaruus.

Myös Trojansin U11 juniorit olivat tulessa viikonloppuna Kouvolassa pelaten Tampere Saintsin kanssa muodostettuna Jellonat-yhdistelmäjoukkueena. Ensimmäisessä ottelussa vastaan tuli Helsinki Roosters, jota vastaan pelattiin värikäs ja runsasmaalinen ottelu, jonka Roosters vei nimiinsä numeroin 30–26. Toisessa ottelussa Jyväskylä Jaguars oli selvästi parempi ottaen voiton lukemin 44–6. Tappioista huolimatta pelaamisen ilo oli yhdistelmäjoukkueessa molemminpuolista. Trojansin ja Saintsin yhteistyö tällä kaudella onkin ollut esimerkillistä. 

Scroll to top