Wolverines vielä edellä Trojansia

Julkaistu: 2.8.2020

Naisten Vaahteraliigan kärkikamppailussa Wolverines Ladies Gold ja Trojans Women pelasivat tasaisen ottelun, jossa helsinkiläiset olivat kahden maalin verran Trojans Womenia parempia. Lopputulos Brahenkentällä 14–0. 

Trojans aloitti ottelun hyökkäävänä osapuolena ja Laura Pulkkinen juoksi lupauksia herättävästi heti ensimmäisellä kannollaan uusiin yrityksiin. Sen jälkeen eteneminen kuitenkin alkoi takkuamaan ja turkulaiset joutuivat luopumaan pallosta. Wolverines ei sekään pallon valtiattareksi päästyään saanut aikaan ihmeempää edistymista, sillä Trojansin puolustus oli alusta asti hereillä. Hyökkäysvuorot vaihtelivat neljänneksen kuluessa, eikä kumpikaan joukkueista päässyt vielä  niskan päälle. 

Wolverinesin tuttu syömähammas oli vahva juoksupeli. Parista viime kaudesta poiketen helsinkiläisjoukkueella oli kuitenkin nyt  marssittaa pallonkantotehtäviin muitakin osaavia keskushyökkääjiä kuin Tytti Kuusinen, kuten Sanna Holm ja Kiira Kesä-Heino. Kolmella keskushyökkääjällä homma toimi erinomaisesti ja pallo liikkui joutuisasti maata pitkin. Helsinkiläiset etenivätkin pääasiassa juuri juosten, sillä heittopelit Trojans onnistui torjumaan hyvällä prosentilla antaen Wolverinesille ilmateitse vain neljä jaardia. Juoksupeleillä jaardeja kertyi 272.

Toisella neljänneksellä Wolverines avasi pistetilinsä juoksupelin päätteeksi. Juuri edellä mainittu Kiira Kesä-Heino juoksi pallon maaliin kolmen jaardin linjalta ja vei kotijooukkueen 6–0 johtoon. Tytti Kuusisen lisäpistepotku upposi heti perään haarukkaan ja tulostaulun digitaalit osoittivat numeroita 7–0. Trojans ei neljänneksen kuluessa päässyt hätyyttelemään Wolverinesin maalialuetta, mutta pystyi pitämään kuitenkin pelin tasaisena eikä kotijoukkue viime sekuntien rynnistyksestä huolimatta lisännyt pistesaldoaan. Tauolle mentiin tilanteessa 7–0.

Paikallisoppaat haluavat välttämättä saada Jonna Hakkaraisen tutustumaan lähemmin Brahenkentän tekonurmen niukkaan biosfääriin.

Tauon jälkeen Wolverines pääsi aloittamaan hyökkäyksellä, mutta vielä ensimmäinen vuoro ei tuottanut tulosta. Matka ei ottanut taittuakseen Trojansillakaan ja sinipaitaiset pääsivät uudelleen koettamaan pistesaaliin kartuttamista. Tasaisen varmasti edennyt juoksupelien ketju tuottikin tulosta, kun Kuljetuspalvelu Tytti Kuusinen toimitti pallon vuorenvarmasti turkulaispäätyyn. Lisäpisteestä vastasi sama firma ja ottelupöytäkirjaan piirtyivät numerot 14–0. 

Viimeisellä neljänneksellä Trojansin puolustus piti Wolverinesin hyvin aisoissa ja järjesti pariinkin otteeseen hyökkäykselle tilaisuuden päästä otteluun mukaan. Vierasjoukkue pakotti Wolverinesin lentopotkuun syvällä helsinkiläisten kenttäpuoliskolla Trojansin Hilkka Rahkonen syöksyi linjan läpi, blokkasi potkun ja peitti pallon aivan Wolverinesin maalialueen tuntumassa. Trojans pääsi kokeilemaan pistetilinsä avaamista aivan paraatipaikoilta, mutta harmillisesti huonolla menestyksellä. Niin lähellä maalia jäljellä oleva hyökkäysalue on niin täynnä pelaajia, etenkin vastustajan puolustajia, että yrityksiin valitut heittopelit olivat aikamoista lottoa. Tällä kertaa arvonnasta ei tullut sen paremmin seitsemää oikein kuin kolme ja lisänumeroakaan, vaan yrityssarjan päätteeksi Wolverines pääsi aloittamaan oman hyökkäysvuoronsa syvältä oman maalinsa tuntumasta, josta se juoksi itsensä pikavauhtia väljemmille vesille. 

Oona Tuomi on havainnut Tytti Kuusisen kauluksessa jonkun sinne kuulumattoman roskan ja yrittää ystävällisesti kohentaa urheilijatoverin ilmiasua edustuskelpoisempaan suuntaan.

Puolustus hankki pallon uudestaan takaisin, kun peliaikaa oli jäljellä enää pari minuuttia. Ninni Mäkinen ehti ensimmäisenä Wolverines-hyökkääjän pudottamaan palloon ja Trojansille tarjottiin vielä viimeistä tilaisuutta vaihtaa tulostaululla ilkkuvan nollan tilalle jotain mukavampaa numeroa. Trojans etenikin Wolverinesin 20 jaardin linjan sisäpuolelle, mutta tälläkin kertaa ideat ja yritykset loppuivat kesken. Pelikelloon jääneet muutamat sekunnit pelinrakentaja Pia Kosonen kulutti laskemalla polven maahan. Lopputulos Brahenkentällä 14–0

Vaikka Trojans joutuikin palaamaan kotiin tappio niskassaan, oli ottelussa kuitenkin paljon positiivisia elementtejä. Täytyy kuitenkin muistaa, että viimeisen kolmen kohtaamisen maaliero on Wolverinesin hyväksi 130–56. Vaikka maaleja Trojans ei tällä kertaa juhlinutkaan, on hallitsevan mestarin pitäminen 14 pisteessä osoitus ainakin siitä, että puolustus on ottanut askeleita eteenpäin.

Trojansin puolustus pelasikin hyvän ottelun ja Wolverines joutui tekemään molempien maaliensa eteen ihan kunnolla töitä. Yhtään isoa peliä, jossa kentän läpi oltaisiin purjehdittu ilman minkäänlaista vastatuulta, ei Trojansin puolustus kotijoukkueelle antanut. Aikaisempina vuosina isona mörkönä kummitellut Tytti Kuusinenkin saatiin usein taltutettua varsin maltillisen etenemisen jälkeen. Erityisen positiivinen asia oli helsinkiläisten heittohyökkäyksen lähes totaalinen nollaaminen.

Kehitettävääkin riittää. Edelleenkin taklaamisessa on vielä parannettavaa, sillä täyteen vauhtiin päässyt voimajuoksija ei kaadu hartialinjaan taklaamalla, vaan ainoa fysiikan lakeihin perustuva takuuvarna tapa on irrottaa etenijältä tukipisteet maankamaraan eli iskeä jalkoihin.

Tytti Kuusinen #34 on kohdistanut katseensa Trojansin maaliviivalle, kun taas Emilia Ropanen #14 haluaisi Tytin matkan päättyvän horisontaaliin tasoon kentän pinnalle.

Pallon toisella puolella eli hyökkäyksessä on ottelun perusteella hiukan mietittävää, mikäli joukkueet tällä kaudella vielä kohtaavat. Kiinnipidoista, takaapäin estämisistä ja pelin viivytyksestä tuli aivan liian paljon rangaistuksia, joista kaksi edellistä muuttivat muutaman mehevän etenemisen miinusjaardeiksi. Hyökkäyksen linja ei myöskään oikein näyttänyt pärjäävän väkivahvaa Wolverinesin puolustusta vastaan ja alun onnistumisen jälkeen juoksupelit tyrehtyivät vain muutaman jaardin päähän aloituslinjasta. Myös heittopeli oli vaikeuksissa ja pelinrakentaja Jonna Hakkarainen säkitettiin ottelussa neljä kertaa. Nämä on kuitenkin kaikki mahdollista korjata ja jos uusi tilaisuus tulee, Trojans on varmasti valmiimpi joukkue.

Ottelun tilastot

Edessä on nyt parin viikon tauko ennen kuin Trojans saa vastaansa paikalliskamppailussa urheilupuiston yläkentällä Raisio West Coast Phoenixin, maanantaina 17.8. kello 18.00.

Scroll to top